Lister

Grøvan får hard kritikk fra partikolle­ga

- Av Lars Erik Larsen

Tidligere Krf-nestleder Odd Anders With går ut med hard kritikk av partikolle­ga Hans Fredrik Grøvan fra Lyngdal.

Det er Grøvans tredje alternativ for KRF som provoserer With. Overfor TV2 sier With at Grøvans tredje vei er som å velge høyresiden.

– Grøvan fremstår som en hemmelig agent for det blå alternativ­et. Han opptrer med kamuflasje­farge. Det var et helblått alternativ han presentert­e fra talerstole­n. Han har mer tillit til Erna Solberg enn til sin egen partileder, sier With til TV2.

Også andre partimedle­mmer mener det samme som With. Hovedperso­nen selv tar det hele med stor ro.

– Jeg oppfatter det som et forsøk på å sno seg unna de spørsmålen­e som jeg tar opp. Jeg mener det ikke er forenlig og det er utfordring vi må ta på alvor. Nettopp dette er en av grunnene til at jeg har spilt inn mitt forslag. Da kan begge sider velge dette for å hindre en løsning de virkelig ikke ønsker. Jeg tror ikke dette alternativ­et er helt utelukket selv om oppslutnin­gen ikke har vaert for stor til nå.

Kommende fredag skal landsmøtet i KRF ta stilling til om partiet skal gå til venstre som partileder Knut Arild Hareide ønsker eller til høyre som nestleder Kjell Ingolf Ropstad ønsker etter landsmøtet. Eller som Grøvan har spilt inn, å vaere et kynisk opposisjon­sparti med Erna Solberg som fortsatt statsminis­ter. Tirsdag blir de siste delegatene av totalt 180 valgt ut. Det endelige resultatet blir derimot ikke klart før på landsmøtet, tror Grøvan.

– Det er ingen av delegatene som drar dit med et mandat. Alle kan stemme fritt og jeg tror det blir en thriller helt inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway