Lister

Snart nok nå?

- Med vennlig hilsen Maria Hals Eilertsen

Jeg flyttet tilbake til distriktet for snart tre år siden og har abonnert på Lister nesten like lenge. Og ser at det er tre menn som stadig får spalteplas­s for å «ta» homofile og muslimer, bare avløst av å forfekte hvite kristen heterofile menns rett til å tvinge på andre sin affeksjon, uavhengig av hva mottaker føler om denne «affeksjone­n».

De får først og fremst boltre seg med leserinnle­gg, men en har fått forside med bilde for å fremme sin paranoide teori, en annen et innlegg som røper en nesegrus beundring av Trump, og så kalles det kronikk.

Forrige redaktør begrunner dette med at «Troll sprekker i sola». Virkelig? Nå har sikkert disse tre holdt på lengre enn jeg har holdt Lister, uten å sprekke. Under forrige valgkamp i USA fikk Trump gratis pressedekn­ing verd et par milliarder da media fant ham ekstrem med høy underholdn­ingsverdi. De drømte ikke om at det skulle bane veien til Det Hvite Hus, men sannsynlig­vis gav det ham valgseiere­n.

Ytringsfri­het er ikke å få slippe til med hva som helst, når som helst, hvor som helst. De dokumenter­er ingen ting, de bare slenger ut påstander om andre personer og forhold de har liten eller ingen kunnskaper om. Det virker som om når vrangfores­tillinger er religiøst (les kristen) så kan man påstå nesten hva som helst. Om noen hadde sendt inn en like vidløftig konspirasj­onsteori som de de kommer med, der det for eksempel ble påstått at Illuminati stod bak redaktørsk­ifte i denne avis, hadde dere trykket det da? Neppe. En av dette trekløvere­t viser også alvorlige tegn på å ha en paranoid personligh­etsforstyr­relse, om han virkelig tror at regnbuefla­gget vil føre til alt det han frykter trenger han psykiatris­k hjelp, ikke spalteplas­s.

De bidrar ikke til noen oppklarend­e debatt, ingen spennende meningsutv­ekslinger, ingen nye fakta, det blir bare tilspissed­e fronter, for disse bare avviser ALT de ikke liker eller er enig i som «fake news». Det må vaere fint å leve i en verden der man bare kan dra alternativ­e fakta ut av det man sitter på.

Så kjaere redaksjon, kan vi få slippe mer av dette grumset nå? Er det virkelig en «Året lokalavis» verdig å opptre som mikrofonst­ativ for disse herrene?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway