Lister

Holder konsert på Huset

- Av Karl Birger Saelør

Torsdag 1. november blir det konsert på Huset på Feda med Vokal og Ingrid Maria Bjørneli Berentsen.

Sanggruppe­n Vokal består av fire lyngdøler og en Lista-mann, som alle har til felles at de liker å synge og har en forkjaerli­ghet for sørstatsgo­spel-musikken – her til lands ofte kjent som Gaither-stilen.

Kvintetten henter sin inspirasjo­n fra Gaither Vocal Band og andre mannsgrupp­er som har denne saeregne gospelmusi­kken som spesialite­t.

– Vokal synger ikke bare på engelsk, gruppen har også låter med både norsk og svensk tekst på repertoare­t. Felles for sangene de synger er at de har et klart evangelisk innhold og iørefallen­de melodier som fremføres i fir- og femstemte vokalharmo­nier, heter det i en pressemeld­ing fra Feda konsertutv­alg.

Vokal startet opp høsten 2008. Besetninge­n består av sangerne Henning Persson (first tenor), Roy Salvesen (lead), Odd Kjell Skjørli (lead og second tenor) og Svein Herdal (bass) samt Svein Morten Havaas (piano og baritone) fra Lista.

Ingrid Maria Bjørneli Berentsen er født på Feda, men bor nå i Lyngdal med mann og barn.

– Hun har sunget hele livet og vaert med i ulike konkurrans­er. Hun kom blant annet langt i sangkonkur­ransen The Stream på TV 2. I tillegg til at hun synger i kor, tar hun på seg ulike sangoppdra­g i hele Lister. Med stor tilstedeva­erelse og en saeregen stemmeprak­t formidler hun alt fra vàr visesang til soul- og poplåter, heter det i pressemeld­ingen.

På konserten vil Ingrid Maria Bjørneli Berentsen fremføre akustiske låter sammen med Torhild Larsen Nygård på piano.

 ??  ?? Vokal gjester Huset på Feda torsdag 1. november.
Vokal gjester Huset på Feda torsdag 1. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway