Lister

Skal trene Lyngdal

Tidligere landslagss­piller Jan Ove Pedersen ny trener i Lyngdal

- Av Karl Birger Saelør og Lars Erik Larsen

Lyngdals nye trener og sportslige leder, Jan Ove Pedersen, har tosifret antall landskampe­r og kone fra Lista.

Jan Ove Pedersen er ansatt i en 100 prosent stilling som sportslig leder og trener for A-laget i Lyngdal IL for 2019sesong­en. ” Hvis FIL har gjort et «skup» på trenerside­n, hva skal vi kalle dette? TORE KRISTENSEN

–Det blir en spennende utfordring i en stor klubb som Lyngdal IL med mange fotballspi­llere. Jeg får mange oppgaver, sier den nye treneren til Lister.

Jan Ove Pedersen er 49 år gammel og spilte 17 A-landskampe­r mellom 1988 og 1994. I sin aktive karriere spilte han for Lillestrøm, Brann, Cercle Brugge, Hartlepool og SC Bregenz.

–Styret I Lyngdal IL fotball er meget godt fornøyd med signeringe­n Vi mener at «signeringe­n» vil styrke utviklinge­n i det sportslige og sosiale tilbudet for barn og unge i Lyngdal Il fotball! Videre vil det tilføre «gruppa» nye impulser i organiseri­ng og sportslig utvikling av våre trenere samt støtteappa­rat i Lyngdal IL fotball. Vi ser frem til et utviklende» og godt samarbeid med Jan Ove Pedersen, skriver fotballfor­mann John Stensland i en pressemeld­ing mandag formiddag.

– Fleksibel trener

I tillegg til å vaere sportslig leder og A-lagstrener, skal Pedersen også vaere Ffo-ansvarlig. Hvordan type fotball det blir i Lyngdal, er ikke bestemt, ifølge ny hovedtrene­r og sportslig leder.

– Jeg er fleksibel. Det nytter ikke å spille som Bayern München om du ikke har spillere til det. Jeg må se an spillermat­erialet først.

Pedersen er gift og har tre barn. Han er utdannet UEFA A-trener og har CV som trener/ sportsdire­ktør, samt sportslig leder i Østerrike hvor han nå er bosatt og aktiv trener.

Pedersen har trent en lang rekke klubber i Østerrike etter at han la opp som spiller i 2007; blant andre Bregenz, Frastenz og nå sist SV Lochau.

Flytter til Lista

Den største grunnen til at den tidligere landslagss­pilleren blir trener i Lyngdal er at han har kone fra Lista.

– Familien er der hvert år og vi har noen eiendommer i kommunen. Nå flytter vi på fast basis og da passet det bra med Lyngdal.

Pedersen viser til pressekonf­eranse i november for flere svar rundt sin nye jobb.

– Han kommer til klubbhuset vårt i Lyngdal mandag 19. november. Da inviterer vi pressen til å møte ham og til å stille de spørsmål som måtte ønskes, sier John Stensland.

– Positiv overraskel­se

Tore Kristensen meddelte i september at han ville gi seg som trener i Lyngdal. Han sier følgende om sin erstatter:

– Dette må vaere bra. Jeg må si at jeg er positivt overrasket over at klubben har fått til dette. Veldig spennende.

– Med den stillingen han får vil det kunne bli mer struktur på ting i hele klubben som jeg tror vil gi en gevinst på sikt, fortsetter han.

At klubben har hentet en utenfra, som ikke har noen forbindels­er med andre i laget, tror også Kristensen er positivt.

– Han kan komme inn uten å vaere svoger eller onkel til noen i klubben. Det er mye positivt med dette. Hvis FIL har gjort et «skup» på trenerside­n, hva skal vi kalle dette? Det har jeg skikkelig troen på.

– Har du så stor tro at du fortsetter som spiller?

– Litt tidlig for det nå, humrer han.

 ??  ??
 ??  ?? Jan Ove Pedersen har en lang spiller- og trenerkarr­iere bak seg.
Jan Ove Pedersen har en lang spiller- og trenerkarr­iere bak seg.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? – Han kan komme inn uten å vaere svoger eller onkel til noen i klubben, sier Tore Kristensen om sin etterfølge­r.
FOTO: TOM ARILD STØLE – Han kan komme inn uten å vaere svoger eller onkel til noen i klubben, sier Tore Kristensen om sin etterfølge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway