Lister

Mener gult vil virke mer samlende

- Av Torrey Enoksen

Sten Sørensen ble overrasket over at han ble valgt som delegat for Grøvanalte­rnativet. Han frykter et svekket KRF dersom ledelsen ikke klarer å samle kreftene.

–Det som er viktig etter møtet på Gardermoen fredag er at partiet kan stå samlet etter debatten. Jeg frykter det kan bli et svekket parti hvis det blir store rivninger. Jeg føler at partiet står foran et skjebneval­g. Vi må derfor bygge broer til beste for partiet, mener Sørensen.

Gruppelede­ren for KRF i Lyngdal kommunesty­re er den andre fra Lister som har fått tillit til å delta på landsmøtet. Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug ble som leder av fylkespart­iet utnevnt, mens Hans Fredrik Grøvan tar plass i landsmøtes­alen som en del av stortingsg­ruppen.

Sørensen var selv ikke til stede på det ekstraordi­naere fylkesårsm­øtet i Lillesand sist fredag, og ble derfor overrasket da han natt til lørdag mottok melding om at han skal vaere til stede på det svaert viktige møtet fredag. Der kan Sørensen bli en av delegatene som til sjuende og sist vil avgjøre om de skal følge Hareide eller Ropstad og gå til venstre eller høyre.

– Velgerne vi møter på Sørlandet og i Lyngdal er opptatt av å føre en ikke-sosialisti­sk politikk. De, men også jeg, er veldig godt fornøyd med Erna Solberg som statsminis­ter. KRF gikk til valg for litt over ett år siden på at Erna Solberg var vår statsminis­ter. Da blir det vanskelig for meg ett godt år etterpå å skifte henne ut. Det har med troverdigh­et å gjøre! Jeg synes hun gjør en god jobb. Vi har aldri sagt ja til Jonas Gahr Støre, sier Sørensen.

–Men hvorfor har du valgt å følge forslaget til Grøvan?

–Det er fordi jeg mener alternativ­ene som Knut Arild Hareide på den ene siden og Kjell Ingolf Ropstad på den andre har presentert, er godt argumenter­t. Jeg må innrømme at det ikke er lett å velge side. Fordelings­politikken på venstre siden er bedre. Det sosiale hjertet opplever jeg bedre på venstresid­en, og det er verdier som står KRF naer. Samtidig er det en total sett av verdier som må gå i hop. Der føler jeg at det er mer å hente på høyresiden. Jeg vil derfor lytte til debatten, og håper argumentas­jonen er saklig og at alle i partiet respektere­r utfallet vi kommer frem til, sier Sørensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway