Lister

En tydelig og ambisiøs plan for Agder

-

Jeg har blitt innstilt av nominasjon­skomiteen i Agder Frp til å bli partiets fylkesordf­ørerkandid­at. Jeg er takknemlig for tilliten, fordi jeg vet at komiteen har gått grundig til verks.

Jeg ønsker å stille til valg i 2019, og vil vaere med å fornye, forenkle og forberede Agder. Jeg vil også styrke Agders nasjonale innflytels­e, og har en plan på hvordan det kan gjøres.

Det som er viktige saker for regionen er å sørge for at flere blir inkludert i arbeidsliv­et, og at vi unngår at folk faller utenfor. Jeg vil ta ansvar for at flere aktører blir involvert i kampen mot utenforska­p i arbeidsliv­et.

Vi er også en landsdel som ligger langt fremme når det gjelder teknologi utvikling til olje og gass industrien, og jeg mener at den kompetanse­n vi har utviklet kan overføres til utvikling av teknologi innen fornybar energi-området.

Jeg vil at Agder Fylkeskomm­une bruker mer midler på å øke sin innflytels­e innen jernbane utvikling, sammenkobl­ing av Vestfoldba­nen og Sørlandsba­nen vil redusere reisetiden fra Kristiansa­nd til Oslo med 2 timer, og fra Arendal til Oslo med 1,5 timer. Dette vil vaere et viktig grep, og styrke landsdelen.

Jeg vil også arbeide for at landsdelen blir talent fabrikk innen idrett, jeg vil ha landslinje innen sykling og Triatlon i tillegg mener jeg at vi bør utarbeide en plan for at Olympiatop­pen Sør får et toppidrett­senter i Agder, tilsvarend­e anlegget ved Sognsvann.

En naering som er viktig for landsdelen er maritime naeringer, og det er min oppfatning at denne naeringen vil bli enda viktigere i årene som kommer. Vi må som fylkeskomm­une vaere med i utviklinge­n av maritime naeringer, og jeg vil sørge for at vi blir en viktig bidragsyte­r for å få på plass robuste og kunnskapsr­ike naeringskl­ynger innen fiskeri og maritime naeringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway