Lister

Bakeriet eser ut

På fire år har Kim Åge Larsens bakeri på Borhaug doblet omsetninge­n. Nylig overtok han bakeriutsa­lget i Torvgaten i Farsund – hans første utsalgsste­d.

- Av Bjørn Hoel

I begynnelse­n av oktober overtok Larsens bakeri Chr. Olsens eftf., også kjent som Langemyr i Torvgaten i Farsund sentrum. Dette ble da det første utsalgsste­det.

Hele regionen

– Men vi leverer jo varer til flere steder i regionen. Joker Borhaug, for eksempel, hvor Larsens Bakeri også er medeiere, Kiwi og Coop i Vanse, Kiwi, Coop og Torvets Kolonial i Farsund, begge Kiwi-butikkene og Snarkjøp i Lyngdal, Joker Kvås og Spar Konsmo. I Kvinesdal har vi Coop og Nico, og i Flekkefjor­d Coop og Spar. I tillegg leverer vi varer til omsorgssen­tre og barnehager i regionen, ramser den travle innehavere­n Kim Åge Larsen opp.

Regionavis­en Lister møtte sjefen i det, for dem, nyåpnede utsalgsste­det fredag i forrige uke.

Startet i 1995

Kim Larsen forteller at Larsens bakeri ble startet i 1995, altså for omtrent 23 år siden. Halve livet har den nå 46 år bakeren drevet i bransjen.

– Siden startet har det bare blitt større og større, spesielt de fire siste årene. Da har vi doblet omsetninge­n, og så kommer dette utsalget på toppen. Omsetninge­n har økt fra rundt fire millioner til omtrent åtte millioner, sier Larsen.

Han opplyser samtidig at også hans far var baker og at han derfor er vokst opp med dette

– Hva er det som gjør at dere har lykkes så godt?

– Det er jo lange dager, da. Det kan bli både 70 og 80 timers arbeidsuke. Det er mye av det som gjør det, at en tar mye av støyten sjøl. Det er tøft mens det står på, men hvis du holder ut så betaler det seg forhåpentl­igvis, sier 46-åringen fra Borhaug.

Prøver nye ting

En annen grunn til suksessen kan vaere at bakeriet hele tiden prøver ut nye ting.

– Vi prøver oss stadig på noe nytt, sånn at det blir litt variasjon i forhold til hva kundene finner i diskene. Den siste var vel «Route 8-bollen» vi lagde, som så ut som et åttetall. Den slo virkelig godt an altså, selv om salget ble begrenset til rundt her, sier han.

For tiden er det totalt 17 ansatte tilsammen i Larsens bakeri, fordelt på åtte ni årsverk. Tre av årsverkene hører i det nyåpnede utsalget i Farsund.

– Du er ikke redd for å gå på en smell med dette utsalget her i Farsund?

– I grunnen ikke, for vi har så mange ben å stå på nå, og det er jo ikke dette utsalget vi skal leve av. Derfor tok jeg sjansen på å gjøre dette, for det går så greit ellers, sier han.

Han tilføyer at siden de nå har sitt eget utsalg kan de også utfolde seg mer enn før.

Regnskap

Årsregnska­p fra Brønnøysun­dregistren­e viser for eksempel at drifteinnt­ektene økte fra 6,2 millioner i 2016 til nesten 7,0 millioner i 2017. I det samme tidsrommet økte driftskost­nadene med omtrent 800.000 fra 5,9 til 6,7 millioner.

– Det koster selvsagt å investere slik som vi har gjort, men vi har fortsatt grønne tall på bunnlinjen, sier Kim Åge Larsen til Lister24.

Larsens bakeri har doblet omsetninge­n på fire år, og har nå også åpnet sitt første utsalg. ” Det koster selvsagt å investere slik som vi har gjort, men vi har fortsatt grønne tall på bunnlinjen. KIM ÅGE LARSEN

 ??  ??
 ??  ?? Butikken i Torvgaten i Farsund er det første utsalgs
Butikken i Torvgaten i Farsund er det første utsalgs
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway