Lister

Jobber med å rydde flere traer langs linjene

-

Agder Energi Nett har økt innsatsen på trerydding.

– Klimaet har blitt mer krevende og uvaer vil treffe oss oftere. Samtidig har skogen vokst mellom 25 og 40 prosent de ti siste årene. Nye uvaer vil komme og nye traer vil velte. Vår jobb er å redusere konsekvens­ene når det skjer og vi har derfor økt innsatsen på trerydding, skriver kommunikas­jonsrådgiv­er i Agder Energi, Mette Mari Wigstøl i et e-brev til Lister24.

– Agder Energi Nett utvikler nye metoder og ordninger slik at mest mulig blir ryddet på kortest mulig tid. Dette må vi gjøre i samarbeid med de som eier skogen. Det er svaert farlig å felle traer som står naer linjenette­t. Vi må derfor sikre at det er kompetente skogsarbei­dere som utfører dette arbeidet på en sikker måte, fortsetter hun.

Wigstøl bekrefter at Agder Energi Nett har lavspentli­njer i Spind.

–Noen av disse er allerede befart og ryddet, mens det for andre områder er sånn at befaring pågår i disse dager. For eksempel var linjerydde­rfirma Klungland i Spindområd­et tirsdag, skriver kommunikas­jonsrådgiv­eren.

Hun understrek­er at det ikke er praktisk mulig å inspisere lavspentne­ttet på samme måte som de gjør med høyspentne­ttet hvor de for eksempel bruker helikopter. Dette på grunn av det store omfanget.

– Her er vi avhengige av tilbakemel­dinger fra publikum. En stor utfordring er at svaert mange av observasjo­nene vi får fra publikum dreier seg om tele/bredbåndsl­injer som til forvekslin­g er svaert like våre lavspentli­njer, påpeker Mette Mari Wigstøl.

Ekstremvae­ret «Knud» gjorde at svaert mange traer som stod utenfor ryddebelte­ne falt over strømlinje­nettet flere steder på Agder.

– Det har derfor tatt tid å rydde bort veltede traer. Dersom noen oppdager eller vet om traer som fortsatt ligger over strømledni­nger ber vi om at dette meldes til vårt kundesente­r, avslutter Wigstøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway