Lister

Vedtok politisk behandling

Trappesake­n i formannska­pet til våren

- Av Lars Erik Larsen

Formannska­pet vedtok tirsdag at trappesake­n skal opp til politisk behandling våren 2019.

Saken ble tatt opp som orienterin­g under formannska­pets møte tirsdag. Der ble det lagt fram forslag om å ta saken opp til politisk behandling. Dette forslaget ble det så votert over og fikk flertall.

– Jeg tror flere ikke følte at de hadde nok info i saken til å bestemme seg i går. Derfor ble det vedtatt å ta den opp til politisk behandling og få en skikkelig sak på det, sier ordfører Arnt Abrahamsen til Lister.

Hadde ingen av politikern­e lagt fram forslag om å ta saken opp til politisk behandling, måtte veien ha blitt åpnet opp.

– Hvis vi fatter vedtak om at veien er offentlig, må den åpnes opp. Saken er den samme på møte våren 2019, sier ordføreren.

Hindrer gjennomgan­g

Kort fortalt handler saken om at at brødrene Finn Eric Tjørve og Ole Petter Tjørve har hengt opp lås på en port på egen eiendom for å hindre gjennomgan­g fra Skougaards gate til Havnegaten i Farsund. Etter flere innspill fra andre, har kommunens administra­sjon kommet fram til at det er grunnlag for hevd. Det betyr at låsen må bort og at veien fritt kan brukes som gjennomgan­g av alle som ønsker det. Kommunen anser det som ulovlig selvtekt å ha låsen oppe for å hindre gjennomgan­g.

Tok turen fra Oslo

Brødrene bruker huset som feriehus. Grunnen til at de ikke ønsker å åpne er at veien ligger rett ved huset. De ønsker ikke å ha så mange folk på egen eiendom, har brødrene tidligere uttalt til Lister. Det står de fortsatt på. Tirsdag tok Ole Petter Tjørve turen til Farsund for å følge saken i formannska­pet. Han sier følgende om det som kom fram der:

– Hadde ikke vi møtt opp og pratet med politikern­e ville den bare blitt banket i gjennom. Nå får vi i hvert fall klagerett, det synes vi er veldig bra. Utover det vil jeg ikke kommentere saken noe mer før jeg har sett hva politikern­e har fått fra administra­sjonen som orienterin­g.

Jeg tror flere ikke følte at de hadde nok info i saken til å bestemme seg i går ARNT ABRAHAMSEN

 ??  ?? Brødrene Finn Eric Tjørve og Ole Petter Tjørve vil hindre gjennomgan­g.
Brødrene Finn Eric Tjørve og Ole Petter Tjørve vil hindre gjennomgan­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway