Lister

Inviterer til minnekonse­rt i kirken

På Allehelgen­sdag førstkomme­nde søndag blir det konsert med celloog orgelmusik­k, opplesning og lystenning i Frelserens kirke.

- Av Svein Morten Havaas

Allehelgen­sdag markeres i kirkene over hele Norge søndag. Denne dagen er en minnenes dag, da en spesielt tenker på de døde, og kanskje også pynter deres gravsted med blomster.

Mange føler et behov for å komme til kirken på en dag som denne. I Farsund prestegjel­d har det de siste 18 årene vaert tradisjon at det i tillegg til formiddags­gudstjenes­te, inviteres til kveldssaml­ing enten i Vanse kirke eller Frelserens kirke.

I år blir det minnekonse­rt i Frelserens kirke. Under konserten blir navn på alle som har gått bort det siste året lest opp.

Organisten i Frelserens kirke, Wim Treurniet, har funnet fram mange musikalske perler som han gjerne vil dele med publikum. Med seg på konserten har han Hanne Øhrn Drønen på cello og organist i Vanse kirke Greetje van der Wal. Prest Henning Huseby Jansen og diakon Svanhild Frøkedal bidrar med tekstlesin­g og lystenning.

Hanne Øhrn Drønen har spilt cello siden 10-årsalderen. Hun vokste opp i en stor, musikalsk familie der alle syv barna spilte forskjelli­ge instrument­er. Hun er frilansmus­iker og spiller for den kulturelle spaserstok­ken, som vikar i Kristiansa­nd Symfoniork­ester, og i bryllup og begravelse­r.

Søndagens program inneholder musikk av blant annet Mendelssoh­n, Fauré, Johansson og Rachmanino­v.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Hanne Øhrn Drønen spiller cello på søndagens minnekonse­rt i Frelserens kirke.
FOTO: PRIVAT Hanne Øhrn Drønen spiller cello på søndagens minnekonse­rt i Frelserens kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway