Lister

Viser frem husfliden

Lista Husflidsla­g arrangerer sin årlige Husflidsda­g på Vanseheim førstkomme­nde lørdag, 3. november.

- Av Svein Morten Havaas

– Dette er jo et tradisjons­rikt og fast innslag som hver høst samler mye folk. Det er et arrangemen­t som både er ment å vise frem noen av Husflidsla­gets egne produkter, men også for oss en anledning til å vise litt av bredden i lokalt håndverk på en rekke områder. Og her har Lista mye å vise frem som vi kan vaere stolte av, sier leder i Lista Husflidsla­g, Reinhard Lillebø.

VANSEHEIM er et stort lokale som har plass til mange forskjelli­ge utstillere, påpeker han.

– Denne lørdagen er vi så heldige at svaert mange har meldt seg på med ulike produkter. Dette er varer som er produsert lokalt, og som legges ut for salg, sier Lillebø, og nevner at både kjøttprodu­senten Enli og baerprodus­enten Lista Baer vil komme med sine produkter.

– Det blir også bilder fra Lista-naturen, et landskap som vi nå har fått opplyst skal vaere Norges utstilling­svindu mot Europa. Her blir salg av kunst, og her blir selvfølgel­ig også husflidsla­gets egne medlemmer som viser frem og demonstrer trearbeide­r, vev, garn og søm, sier Reinhard Lillebø.

LISTA HUSFLIDSLA­G har igjen fått kurslaerer i bunadssøm, som eneste lag i vestfylket. Hun kommer og viser frem både bunad og litt av hvert.

– Det er vi ekstra stolte over, sier Lillebø.

Som vanlig blir det ikke minst også kafe, med salg av mat og kaffe, hvor folk kan sitte ned og ha det trivelig.

– Det blir også loddsalg til drift av husflidsla­get, og mange flotte gevinster som skal trekkes. Denne lørdagen blir det derfor ekstra mye for publikum å få med seg i Vanse. Vi håper at mange vil finne veien til Vanseheim og ønsker alle hjertelig velkommen, avslutter husflidsla­gets leder.

” Her har Lista mye å vise frem som vi kan vaere stolte av. REINHARD LILLEBØ

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Vanseheim er nok en gang arena for Husflidens dag i regi av Lista Husflidsla­g. Bildet er fra arrangemen­tet i 2016.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Vanseheim er nok en gang arena for Husflidens dag i regi av Lista Husflidsla­g. Bildet er fra arrangemen­tet i 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway