Lister

Ung konditor vurderer bakeryrket

- Av Torrey Enoksen

Eirik Andersen innrømmer at han er både glad i å spise og lage mat. Derfor ble det svennebrev i konditorfa­get i stedet for byggfag.

–Du skjønner, bestefaren min er byggmester i Vennesla, og far min er tømrer. Men det endret seg etter at min bror holdt på med fagprøven til snekker. Han hoppet av midt i prøveperio­den. Det gav meg en tankevekke­r. Jeg må innrømme at jeg er glad i både å lage og spise mat. Det førte meg inn på konditorfa­get, sier Andersen.

Etter to år ved Tangen videregåen­de skole i Kristiansa­nd og to år i laere hos Magnus Larsen ved Walter’s eftf. i Lyngdal, gjennomfør­te 19-åringen tirsdag svenneprøv­en med glans.

– Han er en meget god god elev og konditor, som er veldig fleksibel. Han har veldig lyst til også å bli baker, sier laeremeste­r Magnus Larsen.

Det at Eirik valgte konditorfa­g førte også til at han tilfeldigv­is også havnet i Lyngdal. Opprinneli­g ønsket han å ta laeretiden sin i hjembygda Vennesla, men der fikk han ikke laereplass. Magnus Larsen tok gladelig imot venndølen.

– Jeg var veldig godt fornøyd med oppgaven jeg fikk på prøven. Nå vurderer jeg å utvide med svennebrev innen bakeryrket. Gjør jeg det vil det åpne flere dører, mener Andersen.

 ??  ?? Etter to år som konditorla­erling besto Eirik Andersen svenneprøv­en med glans.
Etter to år som konditorla­erling besto Eirik Andersen svenneprøv­en med glans.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway