Lister

Hvor mye kostet superforsl­aget?

-

Et trist forvarsel på «merdemokra­ti» i Nye Lyngdal?

Den oppnevnte komiteen som skulle vurdere 641 innkomne forslag fra folket til nytt kommunevåp­en, hadde en stri jobb med mange møter. De sendte til slutt over sin anbefaling på 3 forslag til Fellesnemn­da som de anså å kunne vaere verdige vinnerutka­st.

Jan Kristensen, ordfører i Lyngdal, hadde om morgenen før Fellesnemn­da skulle behandle saken, fått et syn eller en impuls-ide om å legge fram et eget forslag med motiv KU / SAGBLAD som han syntes var mye bedre enn de tre utvalgte av komiteen.

Fellesnemn­da godtok ordføreren­s ide og vedtok at saken skulle utsettes og at skissen til Jan skulle oversendes profesjone­lle tegnere til å komme med to forslag på dette motivet.

I et nytt møte i Fellesnemn­da ble så de to nye forslagene fra Jan stilt opp mot det ene av de 3 kandidaten­e i folkekonku­rransen som var vurdert å vaere «vinner» til å få premien på 20.000,-.

Det i seg selv er et hån til folket som ble invitert til en konkurrans­e med tidsfrist og oppfordrin­g til å tenke nytt og ikke kopiere ku og sagblad som nok kunne bety strid.

For å bli tatt ut til en finale, var sjansen 1/641= 0,16 prosent for de som sendte inn forslag med begrunnels­e innen tidsfriste­n. (Porto betalte deltaker selv).

Jan deltok ikke med forslag som privatpers­on innen tidsfriste­n, men trekte fram sitt syn / sin ide og presentert­e den som ordfører for NRK minutter før møtet i Fellesnemn­da.

Når saken så ble behandlet i en SUPERFINAL­E av Fellesnemn­da, har ordføreren/ Jan fått to vinnerlodd mot folkekandi­datens ene lodd. Han har på denne måten fått walk over direkte inn i en oppkonstru­ert superfinal­e som ga han 2/3=66,7 prosents vinnersjan­se til å få sitt kommunevåp­en antatt.

Dette var etter min mening en svaert lite smakfull start på en kommunesam­menslåing der vi er lovet mer-demokrati med å bli en stor kommune.

Heldigvis unngikk Fellesnemd­a strykkarak­ter og utropte folkets vinnerkand­idat som vinner til nytt kommunevåp­en i Nye Lyngdal. Gratulerer!

Mitt avsluttend­e spørsmål til Fellesnemd­a blir nå: Hvor mye kostet dette for oss skattebeta­lere med at dere godtok ureint trav fra Jan, leide inn et profesjone­lt firma til å utforme to ekstra utkast for han, bruke flere timer til diskusjon i det første møtet og så måtte kalle inn til nytt supermøte i etterkant? (Spesifiser­t prisoppset­t er ønskelig og vil gi mest laeringsve­rdi). Steinar Fuglestvei­t,

4529 Byremo

 ?? FOTO: LYNGDAL KOMMUNE ?? Hvor mye kostet superforsl­aget til kommunevåp­en? spør leserskrib­enten.
FOTO: LYNGDAL KOMMUNE Hvor mye kostet superforsl­aget til kommunevåp­en? spør leserskrib­enten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway