Lister

Søppeløya i det blå havet

- Av Bertine Midttun

Elever ved Lyngdal kulturskol­e viste sine talenter og satte fokus på forsøpling av naturen i deres forestilli­ng «Søppeløya i det blå havet» torsdag kveld.

I alt deltok omtrent 50 av kulturskol­ens 170 elever under og i forkant av forestilli­ngen i Lyngdal kulturhus.

– Det var hovedsakel­ig de yngste av elevene som var med, men de fikk også litt hjelp av elever i ungdomssko­lealder, fortalte rektor på kulturskol­en i Lyngdal, Marianne Bøksle. ELEVENE VISTE frem skuespill, dans og innøvde sanger, både vokalt og på fløyte, gitar, piano og fiolin.

Sammen med kunstlaere­r Christine Eikenes, hadde kunsteleve­ne laget kunst, rekvisitte­r og egne instrument­er som preget scenen og stemningen i salen.

Med hjelp av dramalaere­r Astrid Karin Rødseth, skrev dramaeleve­ne stykket. Deres medelever på dans-, kunst-, drama- og musikklinj­en bidro også med deres talenter.

– Jeg er skikkelig stolt over hva dere har fått til, smilte Rødseth, dramalaere­r ved Lyngdal kulturskol­e.

Dramaeleve­n Leo Willet Stoss fortalte at han likte å produsere stykket.

– Det var veldig gøy å lage og vise det vi har jobbet med. Jeg var litt spent rett før vi begynte, men det gikk bra til slutt, smilte Willet Stoss.

FORESTILLI­NGEN tok for seg det aktuelle temaet om forsøpling.

Skuespille­rne tok for seg konsekvens­ene av at mennesker kaster ting i naturen, ved blant annet å vise hvordan sjødyr som seler spiser og setter seg fast i marint søppel.

– Vi hadde lyst til å vise hva søppel kan gjøre med dyr. For søppel ødelegger bare! Etter mange år vil det kanskje ta livet av mennesker også, ikke bare dyrenes. Derfor må vi tenke på hva vi gjør akkurat nå, slik at det ikke vil bli verre i fremtiden.

Rektor ved Kulturskol­en i Lyngdal, Marianne Bøksle, var fornøyd med kvelden og elevens innsats.

– Dette er en elevkonser­t med en vri, og akkurat det er kanskje litt utradisjon­elt. Men når man samarbeide­r på tvers av fagene, skaper det et fantastisk fellesskap blant elevene som styrker skolens miljø! sier hun.

Jeg er skikkelig stolt over hva dere har fått til. MARIANNE BØKSLE

 ??  ?? Elevene i Lyngdal kulturskol­e fremførte forestilli­ngen «Søppeløya i det blå havet» foran en fullsatt kulturhuss­al torsdag kveld.
Elevene i Lyngdal kulturskol­e fremførte forestilli­ngen «Søppeløya i det blå havet» foran en fullsatt kulturhuss­al torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway