Lister

Leteaksjon på Knaben

Flere hundre møtte opp for å lete etter Ingvald Tjørnhom i helgen

- Av Cecilie Nilsen

Folk strømmet til Knaben i morgentime­ne for å bistå i søket etter Ingvald Tjørnhom (79) lørdag morgen.

Våte fjellsko tråkket over lyng og mose i høstlige farger. Med sidemannen i sidesynet gikk frivillige letemannsk­aper på rekke innover fjellet på Knaben. Gule refleksves­ter kunne skimtes inn i heiene så langt øyet kunne se. Både unge og eldre, kvinner og menn - og noen hunder, var møtt opp for å vaere med i letingen etter Ingvald Tjørnhom, som ble savnet da han ikke kom fra tur søndag i forrige uke. På rekke og rad i en lang manngard, den lengste med over 100 mennesker på en rekke, ble flere områder finkjemmet etter den savnede. Tette grantraer og steinurer ble gjennomsøk­t og sprekker i fjell og steiner ble undersøkt.

Over 330 frivillige

Godt over 330 personer hadde meldt seg til å vaere med i letingen. De første letemannsk­apene gikk ut klokken åtte lørdag morgen.

I morgentime­ne var det en del tåke i området. Et helikopter skulle frakte letemannsk­ap lenger inn i fjellet, men på grunn av en vegg av tåke, kunne ikke helikopter­et fly inn personer. Fra morgenen av gikk 26 lag på ti eller flere mennesker i hver gruppe ut i fjellet for å søke på ulike teiger.

– Omkring 250-270 personer er med på søket som startet fra morgenen av. Cirka 150 mennesker har i tillegg møtt opp, og har til nå ventet på Knaben leirskole, men skal nå ut for å gå manngard for å finkjemme et område, sa Leif Hunsbedt, kjentmann og oppnevnt organisato­r for lørdagens søk.

– Gi noe tilbake

Blant de mange som gikk manngard i fjellet på lørdag var Eirin Eiesland, Elisabeth Aamodt med hunden Vira og Cecilie Vatland Ravnevann.

– Vi er med på letingen for at familien skal få et svar. Man kan tenke hva man hadde satt pris på hvis det hadde vaert ens egen far eller bestefar, sa Eiesland.

Damene var enige i at de ikke kunne sitte hjemme denne dagen.

– Det hadde vaert meningsløs­t å gå på tur en annen plass, når man kunne bli med her og vaere til hjelp, sa Aamodt.

Det er fint og rørende å se både gamle og unge gå manngard sammen. Man får frysninger bare man tenker på det, sa Vatland Ravnevann.

– Den savnede var en god mann. Vi traff ham mye på ski. Han var alltid positiv og grei - viste alltid vei og løyper. Det skulle bare mangle at vi ikke skulle gi noe tilbake, sa de samstemt.

Rørt over oppmøte

– Utrolig mange har møtt opp. Det er helt vanvittig og veldig prisverdig, sa Leif Hunsbedt til Kvinesdal 24.

– Med så mange oppmøtte møter vi en utfordring med tanke på organiseri­ng. De som ønsker kan også bli med å søke på søndag, la han til.

Han forteller videre at 200 mennesker var plassert i grupper fredag kveld, og da manglet det å plassere 60 i letegruppe­r.

– Da jeg pratet med politiet i natt, sa de at det skulle mye til for dem å klare og samle så mye som 60 til leteaksjon­er i andre sammenheng­er. Og i dag bare fortsetter det å strømme på med frivillig letemannsk­ap, sa Hunsbedt.

– Det sier mye om den savnede. Han har et forhold til mange folk. Jeg tror ikke det er så mange andre som hadde hatt så stor gjennomsla­gskraft og samlet så mye folk. Familien har også gjort en utrolig innsats i saken, sa han beveget.

Søndag var det i underkant av 200 som møtte opp for å bistå i søket. Da Lister gikk i trykken var det ikke gjort funn.

– Vi er med på letingen for at familien skal få et svar EIRIN EIESLAND

 ??  ??
 ??  ?? Den lengste manngarden som søkte etter den savnede Ingvald Tjørnhom var på over 100 mennesker.
Den lengste manngarden som søkte etter den savnede Ingvald Tjørnhom var på over 100 mennesker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway