Lister

Mener staten bør overta fiskerihav­n

- Av Tom Arild Støle

Vest-agder fylkeskomm­une ønsker ikke å overta Saelør fiskerihav­n.

Det skriver fungerende seksjonsle­der Diderik Cappelen og rådgiver Bård Andreas Lassen i Vest-agder fylkeskomm­une i et brev til Kystverket.

Kystverket har fått i oppdrag å avhende fiskerihav­nen i Lyngdal, som defineres som en statlig ikke-naeringsak­tiv fiskerihav­n.

Kystverket har tidligere uttalt at dersom ingen statlige institusjo­ner ønsker en vederlagsf­ri overtakels­e, kan enten kommunale eller fylkesommu­nale institusjo­ner eller foreninger med allmennytt­ige formål kjøpe stedet til takst.

Nå har fylkeskomm­unen kommet med sin uttalelse.

– Vest-agder fylkeskomm­une mener at det fremdeles vil vaere behov for offentlig eierskap, og at moloen bør sikres som et statlig sikret friluftsli­vsområde som kan inngå i skjaergård­sparken. Dersom kommunen ikke ønsker å overta eierskapet til moloen, mener vi at staten, ved Miljødirek­toratet bør overta eierskapet, skrivre Cappelen og Lassen.

De peker på at Saelør har spesielle natur- og landskapsk­valiteter, samtidig som det knytter seg kulturminn­einteresse­r til stedet, og at det er et attraktivt turmål for båtfolk.

–Deler av Østre Saelør er i dag sikret som statlig sikret friluftsli­vsområde, og skjaergård­stjenesten har i tillegg anlagt en offentlig brygge på innsiden av den aktuelle moloen som nå foreslås avhendet. Moloen har også en viktig funksjon som ferdselsår­e som binder østre og vestre deler av dette regionale friluftsli­vsområdet sammen, påpeker Cappelen og Lassen.

 ??  ?? Vest-agder fylkeskomm­une mener staten, ved Miljødirek­toratet bør overta eierskapet for Saelør fiskerihav­n.
Vest-agder fylkeskomm­une mener staten, ved Miljødirek­toratet bør overta eierskapet for Saelør fiskerihav­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway