Lister

-Dette er veldig populaert

Lista Husflidlag arrangerte den årlige husflidens dag på Vanseheim.

- Av Victoria Becker Meberg

– Et hyggelig problem i år er at Vanseheim nesten blir for lite, sier leder i husflidsla­get Reinhard Lillebø.

Husflidens dag er en årlig tradisjon som trekker godt med folk for å se hva som blir laget av lokalfolke­t.

– Dette er veldig populaert og det har blitt en fin måte å vise fram mangfoldet i distriktet på. Folk kommer langveis i fra for å se, og det er spesielt gøy! sier Lillebø.

DAGEN ER TIL for at Husflidens medlemmer kan vise fram produktene de lager, men også andre hadde meldt seg på for å ha stand med sine egne produkter. Enli Lista som selger lokal mat fra Lister-regionen og Lista Baer var også og finne på Vanseheime­n denne dagen. Lillebø mener det er flott at de får vist såpass mye forskjelli­g som distriktet har å by på.

– Vi setter stor pris på når vi får utstillere utenfra vårt eget lag, og det gjør det jo også mer spennende for de som kommer og ser på og vil kjøpe.

AGNIESZKA JOHANSEN er kurslaerer for husflidsla­get i bunadssøm og viste fram sine produkter lørdag. Hun kunne også fortelle at det er stor interesse for kursene hun har. – Det er mangel på riktig utdannede kursledere i bunad så folk er veldig fornøyde med tilbudet som har kommet nå. Det er seks elever på skjortekur­s nå, og det er flere som har meldt seg på til neste kurs i dag, så dette er en fin måte å vise fram tilbudene våre på, sier hun.

DET VAR DISKET opp med kafé og basar med fine premier på husflidens dag. Lyngdal husflidsla­g hadde også tatt turen innom. De synes det er viktig å støtte opp og delta på hverandres arrangemen­ter. De fortalte videre at husflidsla­gene har et godt samarbeid seg imellom og at de synes det er gøy å se hverandres arbeid.

THOR ANDREAS UNDHEIM er med i tregruppa som samler seg en gang i uken for å skjaere og dreie. Han var på plass lørdag for å vise fram arbeidet sitt.

– Jeg syns det er veldig flott at så mange kommer. Det er fint å få vise fram arbeidet sitt sånn at folk kan se hva vi holder på med.

Anne-lise Egeli Pedersen har malt flere malerier inspirert av Lista som hun stilte ut på Vanseheim.

– Konseptet med at man kan kommer å selge tingene man har laget synes jeg er flott, sier hun og forteller at nesten alle verkene hennes er blitt solgt.

Det er fint å få vise fram arbeidet sitt sånn at folk kan se hva vi holder på med THOR ANDREAS UNDHEIM

 ??  ?? Håndverk i sentrum på Vanseheim lørdag
Håndverk i sentrum på Vanseheim lørdag
 ??  ?? Thor Andreas Undheim viser hva han har laget.
Thor Andreas Undheim viser hva han har laget.
 ??  ?? Reinhard Lillebø var godt fornøyd med op
Reinhard Lillebø var godt fornøyd med op

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway