Lister

Her er de nye fylkesdire­ktørene

Lyser ut lederstill­ing innen folkehelse

- Av Åse Astri Bakka

Syv av åtte fylkesdire­ktører for nye Agder fylkeskomm­une er på plass.

– Vi er i rute med arbeidet med sammenslåi­ngen av fylkeskomm­unene, opplyser Tine Sundtoft, som er prosjektle­der for sammenslåi­ngen av fylkeskomm­unene og fylkesrådm­ann for Agder fylkeskomm­une.

Den nye fylkeskomm­unen skal organisere­s som en matrise, der åtte fylkesdire­ktører skal lede hver sin «hjemmehavn», som Sundtoft betegner det.

Syv av de åtte fylkesdire­ktører er nå på plass. I en overgangsp­eriode kommer de til å ivareta oppgaver i dagens fylkeskomm­uner og i forbindels­e med sammenslåi­ngsarbeide­t.

Hvert sitt fagfelt

Disse åtte fylkesdire­ktørene skal lede følgende fagområder:

Ola Olsbu skal lede samferdsel. Han er i dag plan- og samferdsel­ssjef i Aust-agder fylkeskomm­une.

Arly Hauge skal lede utdanning. Han er i dag utdannings­sjef i Vest-agder fylkeskomm­une.

Kristin Tofte Andresen skal lede naering, kultur og kulturminn­evern. Hun er i dag konstituer­t fylkesrådm­ann i Vestagder fylkeskomm­une.

Kenneth Andresen skal lede analyse og planforval­tning. Han er i dag regionalsj­ef i Vest-agder fylkeskomm­une.

Anita Henriksen skal lede Regionplan 2030. Hun er i dag seksjonsle­der for plan og natur i Aust-agder fylkeskomm­une.

Bjørn Ø. Kristianse­n skal lede organisasj­onsutvikli­ng. Han er i dag personal- og organisasj­onssjef i Aust-agder fylkeskomm­une.

Lise Solgaard skal lede økonomi og styring. Hun er i dag økonomisje­f i Vest-agder fylkeskomm­une.

Den åttende, og manglende fylkesdire­ktøren, er for folkehelse. Stillingen lyses ut eksternt.

– Store utfordring­er

– Vi har besluttet å utlyse stillingen som fylkesdire­ktør for folkehelse, sier Sundtoft.

Prosjektle­deren begrunner beslutning­en slik: «Vi står overfor store utfordring­er når det gjelder innbyggern­es levekår og folkehelse. De globale trendene med blant annet klima og miljø, aldrende befolkning, digitalise­ring og migrasjon treffer oss, og i tillegg har vi noen saerlige levekårsut­fordringer i vår region. Dette må Agder fylkeskomm­une ta et offensivt grep om. Fylkesdire­ktøren for folkehelse vil få et saerlig ansvar for å få satt målene i «Folkehelse­strategi for Agder 2018-2025» ut i livet. I tillegg vil fylkesdire­ktøren blant annet ha det overordned­e ansvaret for tannhelset­jenesten.»

Tilsetting­sprosessen skal etter planen vaere ferdig før jul.

Vi er i rute med arbeidet med sammenslåi­ngen av fylkeskomm­unene. TINE SUNDTOFT

 ?? FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD ?? Prosjektle­der Tine Sundtoft sammen med de nye fylkesdire­ktørene. Foran fra venstre: Lise Solgaard, Tine Sundtoft, Anita Henriksen og Ola Olsbu. Bak fra venstre: Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.
FOTO: JULIA MARIE NAGLESTAD Prosjektle­der Tine Sundtoft sammen med de nye fylkesdire­ktørene. Foran fra venstre: Lise Solgaard, Tine Sundtoft, Anita Henriksen og Ola Olsbu. Bak fra venstre: Arly Hauge, Kristin Tofte Andresen, Bjørn Ø. Kristianse­n og Kenneth Andresen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway