Lister

Samarbeid bør ikke vaere «pinlig»

-

Nå en fremtreden­de tidligere tillitsman­n i Kristelig Folkeparti synes det er «pinlig» at hans parti skal samarbeide med Fremskritt­spartiet, er det en merkelig holdning fra en politiker som tilhører et parti som i sin grunnholdn­ing forfekter nettopp toleranse og samarbeide.

Det er nettopp i de lukkede fora man kan dyrke samarbeide og oppå resultater. At KRF nå kan møte Frp i et lukket forum som regjeringe­n og diskutere kontrovers­ielle spørsmål, vil KRF kunne oppnå større resultater enn å stå som oposisjons­parti i et åpent fora som Stortinget.

Nå har KRF fått en sjanse som det ikke har hatt på lenge til å påvirke utviklinge­n for land og folk. Og da skal man ikke i forkant omgi seg med intolerans­e og si at dette nytter ikke, Frp kan vi ikke snakke med. Det er nettopp her muligheten ligger for alle parter, nemlig med et bredest mulig kollegium og et godt samarbeid.

Nå har KRF fått muligheten som aldri før til å påvirke Frps politikk. Den muligheten bør ikke Kristelig Folkeparti og de andre regjerings­partiene skusle bort i egoistisk argumentas­jon. Man skal ikke legge ned våpnene før kampen er begynt.

Kristelig Folkeparti har nå tatt på seg en oppgave og utfordring som partiet bør ta vel vare på og utnytte maksimalt, til beste for land og folk. Det er en sterk, borgerlig samling vi trenger og som flertallet i det norske folk ønsker. Og da skal man ikke åpne med at dette er «pinlig».

Odd Salen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway