Lister

Lever godt på industrifo­rmue

Skeie på formuetopp­en i Haegebosta­d

- Av Torrey Enoksen

Selv om det er noen år siden Alf Torfinn Skeie solgte Eiken Mek, lever han godt på formuen han bygde opp mens han drev hjørnesten­sbedriften.

For med en formue på over 48,6 millioner kroner, er han en viktig bidragsyte­r til utvikling av naeringsli­vet i bygda.

– Jo, du kan vel si at jeg lever fortsatt litt fra med Eiken Mek. Pluss andre ting. Men nå er det hestene jeg lever for og av. Jeg skal innrømme at det er dyrt å drive med hester, sier Skeie.

Nye virksomhet­er

Når regionavis­en Lister får tak i industri g r ü n dere n sitter han i bilen på vei for å se naermere på oppdrett av hester i Sverige. For selv om de aller fleste i regionen gjennom en mannsalder frem til han solgte Eiken Mek for snart ti år siden, har interessen for hester ligget i bunn.

For ti år siden etablerte han Skeie Stabel på hjemgården sin på Skeie i Eiken. I tillegg er han innehaver av Skeie Transport i tillegg til å vaere kontaktper­son for Eiken Eiendom AS og Skeie Holding.

Hans erfaring og interesse for å føreindust­ritradisjo­nene videre i Eiken, har ført ham inn på eiersiden av Hydramech Solutions AS. Selskapet med hovedkonto­r i Eiken og avdeling i Lervika i Kvinesdal, ble etablert for fire år siden. Selskapet har i dag 14 ansatte og omsette i 2017 for over 8,8 millioner kroner.

–Jeg har sammen med tre andre vaert med og bygget opp Hydramech Solutions. Det er et lite oljerelate­rt selskap. For tiden holder jeg også på med et leilighets­bygg i Eiken langs fylkesvei 42, i tillegg til at jeg også er med Eiken hus og hytter, forteller Skeie.

Ikt-inntekter

Ifølge skattelist­ene for 2017, hadde 39 år gamle Håkon Verdal størst inntekt med over 5.127.797. Med en formue på nesten 6,97 millioner kroner måtte han i fjor ut med 1.599.383 kroner i skatt.

Verdal er daglig leder i selskapet HVE AS, som igjen eies av Ikt-selskapet Dialog EXE som i 2017 kjøpte det Lyngdals baserte selskapet Communic som Christian Sakshaug bygde opp. Han er også medeier i Birkeland Bensin AS.

Med en formue på over 12 millioner kroner, er Tore Gysland (67) Haegebosta­ds nest rikeste person.

 ??  ?? Selv om det er naermere ti år siden Alf Torfinn Skeie trakk seg ut av Eiken Mek., benyttes erfaringen hans til oppbygging av andre virksomhet­er i bygda.
Selv om det er naermere ti år siden Alf Torfinn Skeie trakk seg ut av Eiken Mek., benyttes erfaringen hans til oppbygging av andre virksomhet­er i bygda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway