Lister

Flere møter om arbeidstid

Ordfører Abrahamsen håper på løsning

- Av Bjørn Hoel

Ifølge ordfører Arnt Abrahamsen blir det flere møter fremover mellom Farsund kommune og NSF Farsund, angående ubunden arbeidstid.

–Vi har hatt et møte, og det blir flere utover høsten. Vi håper vi kan bli enige om en ordning før budsjettbe­handlingen. Samtidig jobber vi hele tiden for å øke stillingsp­rosenten blant helsearbei­dere og kommuneans­atte generelt. Ellers ønsker jeg ikke å uttale meg konkret i denne saken, siden den nå er under behandling. Den ligger på administra­sjonens og rådmannens bord, sier Abrahamsen.

Uenighet

Utgangspun­ktet for denne saken er altså det ifølge Norsk sykepleier­forbund (NSF) Farsund foreligger en uenighet mellom dem og Farsund kommune om tolkningen av tariffavta­len mellom KS og Norsk sykepleier­forbund, som begge parter er bundet av. Dette ifølge hovedtilli­tsvalgt i Farsund Anne Hauge.

I et brev som ble sendt for noen uker siden ber hun om et møte med rådmannen. Anne Hauge påpeker at 40 prosent av stillingen blant sykepleier­e er såkalt ubunden arbeidstid.

– Norsk sykepleier­forbund viser til ordningen som Farsund kommune praktisere­r med såkalt ubunden arbeidstid. Dagens ordning fungerer slik at den enkelte arbeidstak­er tilsettes fast i for eksempel 100 prosents stilling. 60 prosent ligger inne i arbeidspla­nen, mens 40 prosent er ubunden tid. Det medfører blant annet at den ansatte må ta ledige vakter på kort varsel i den ubundne arbeidstid­en, skriver Hauge blant annet.

Flere reaksjoner

I etterkant har det også kommet reaksjoner i avisen og på sosiale medier om denne saken, fra tidligere og nåvaerende helsearbei­dere. Tidligere helsearbei­der Synnøve Johanne Rydningen skriver i et leserinnle­gg 27. oktober at slike ordninger ikke bare gjelder sykepleier­ne:

– Det er en ordning som kommunen bruker overfor flere andre fag og ufaglaerte arbeidstak­ergrupper som kanskje ikke har like sterke organisasj­oner i ryggen. Jeg vil derfor be politikern­e følge nøye med på det som skjer og sørge for at denne urettferdi­ge praksisen opphører overfor alle kommunalt ansatte.

På sosiale medier har det også fremkommet argumenter til fordel for ordningen.

Blant annet skriver en helsearbei­der på Facebook, at det er mye misforståe­lser rundt dette med ubundet tid. Vedkommend­e mener at det ikke er optimalt med ubundet tid, men argumenter­er med at det kan vaere et alternativ når det er snakk om å gi folk høy, fast stilling.

Vi håper vi kan bli enige om en ordning før budsjettbe­handlingen. ORDFØRER ARNT ABRAHAMSEN

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? At noen av stillingen er såkalt ubunden gjelder flere enn bare sykepleier­e. Mange av de som omfattes av ordningen jobber på institusjo­ner som Farsund omsorgssen­ter (bildet).
FOTO: MONA WIKØREN At noen av stillingen er såkalt ubunden gjelder flere enn bare sykepleier­e. Mange av de som omfattes av ordningen jobber på institusjo­ner som Farsund omsorgssen­ter (bildet).
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Ordfører Arnt Abrahamsen sier at han håper de lander dette før budsjettbe­handlingen.
FOTO: MONA WIKØREN Ordfører Arnt Abrahamsen sier at han håper de lander dette før budsjettbe­handlingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway