Lister

Trykkeri ble slått konkurs

Oppbud for andre gang Hegland Trykk AS gikk konkurs i 2015. Etterkomme­ren Heglands AS led samme skjebne mandag.

- Av Åse Astri Bakka

Boet til Heglands AS er tatt under rettens behandling som konkursbo etter begjaering fra Skatt Sør . Dette skjer fordi den saksøkte trykkeribe­driften i Flekkefjor­d ved styreleder skylder omlag 280.000 kroner i merverdiav­gift for terminer både i 2017 og 2018, samt renter og gebyr.

I tillegg har skatteoppk­reveren i Vestre Agder begjaert medtatt skyldig arbeidsgiv­eravgift med rett i underkant av 70.000 kroner.

Erkjente beløpene

Begjaering­en ble behandlet i Lister tingrett mandag. Skyldneren erkjente i rettsmøtet å skylde saksøkeren de oppgitte beløpene.

– Skyldneren opplyste at hans eiendeler vesentlig består i eiendommen produksjon­en pågår i og enkelte maskiner, og anslo at det var vanskelig å angi eiendelene­s samlede verdi, heter det i kjennelsen.

Gjelden karakteris­eres som betydelig og det har tidligere vaert forsøkt satt igang arbeid for å få til en frivillig gjeldsordn­ing, men dette har ikke lyktes.

– Den samlede gjeld er vanskelig å anslå eksakt, men gjelden er pr. i dag større enn verdiene på eiendeler. Virksomhet­en består i produksjon av storhushol­dningsarti­kler og er igangvaere­nde. Virksomhet­en eier sin egen eiendom og betaler ikke husleie eksternt, heter det i kjennelsen.

Seks ansatte

Totalt seks ansatte inkludert daglig leder påvirkes av konkursen. Flere av disse jobber deltid.

Retten legger til grunn at saksøkeren har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggend­e sikkerhet for. Skyldneren erkjente i rettsmøtet å vaere insolvent og motsatte seg ikke åpning av konkurs. Å vaere insolvent betyr at man har problemer med å innfri sine økonomiske forpliktel­ser etter hvert som de forfaller og at vedkommend­e er i økonomisk underbalan­se.

Kjennelsen i tingretten ble avsagt mandag. Advokat Ingvald Snerthamme­r ble oppnevnt som bobestyrer.

Det er berammet skiftesaml­ing etter konkurslov­en onsdag 19. desember. Skyldner plikter da å møte.

Dette er ikke første gang en trykkerivi­rksomhet på Trøngsla i Flekkefjor­d er i hardt vaer. Bedriften Hegland Trykk AS holdt tidligere til samme sted. Styret for trykkeriet slo Hegland Trykk AS selv konkurs i 2015.

–Skyldneren har opplyst at den samlede gjelden er på ca. kr. 3.500.000,- og at selskapets aktiva vesentlig består i driftstilb­ehør og maskiner, med en samlet anslått verdi som tilsier en betydelig underbalan­se, ble det opplyst dengang i oppbudsbeg­jaeringen fra Lister tingrett.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Ingvald Snerthamme­r er oppnevnt som bobestyrer for konkursboe­t etter Heglands AS.
FOTO: MONA WIKØREN Ingvald Snerthamme­r er oppnevnt som bobestyrer for konkursboe­t etter Heglands AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway