Lister

Ny statsråd på vei

Nybø gjester Lister Kompetanse

- Av Åse Astri Bakka

– Jeg føler at jeg kan fronte denne saken fordi selskapet Lister Kompetanse leverer godt, sier daglig leder Hilde Strømme.

I august tok helseminis­ter Bent Høie turen til Lyngdal og Lister Kompetanse for å laere om hvordan den lokale, desentrali­sere sykepleier­utdanninge­n bidrar til mer helseressu­rser i Lister-kommunene.

– Lister Kompetanse er igjen så heldige at vi får besøk av en minister, skriver daglig leder Hilde Strømme i en epost til regionavis­en Lister.

Denne gang er det forsknings­og høyere utdannings­minister Iselin Nybø som kommer. Det er Venstre i Lister som har invitert partifelle Nybø mandag

– Godt samarbeid

Lister Kompetanse får en time til å si noe om hva som skal til for å sikre god kompetanse i distrikts-norge.

– Det er med stolthet jeg vil møte ministeren. Vi har et fantastisk godt samarbeid mellom de seks eierkommun­ene og fylkeskomm­unen. Derfor er det veldig gøy å prøve å få til enda mer aktivitet. Jeg har invitert med meg styret i selskapet og studenter, opplyser Strømme.

– Bør kopieres

Hun påpeker at det er stort behov for profesjons­utdannede i Lister-kommunene.

– I Flekkefjor­d er det stor sykepleiem­angel, andre steder er det mangel på pedagoger i barnehager eller skoler. Vi jobber med de midlene vi har, men jeg mener vi trenger statlige overføring­er om vi skal kunne dekke kommunenes, fylkeskomm­unens og privat naeringsli­vs behov for høyere utdanning, påpeker Strømme.

I tillegg til å presentere selskapet, kommer hun til å be ministeren om friske studieplas­ser og økonomiske midler som følger med slik at universite­tene kan bli motivert til å levere distriktsv­ennlig relevant utdanning.

– Jeg har så god tro på dette. Jeg føler at jeg kan fronte denne saken fordi selskapet Lister Kompetanse leverer godt, har en sunn økonomi og dermed viser en veldig god modell som bør kopieres av andre distrikt, påpeker den daglige lederen.

Det er med stolthet jeg vil møte ministeren. HILDE STRØMME

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? – Jeg har så god tro på dette, sier daglig leder Hilde Strømme i Lister Kompetanse om modellen selskapet drives etter.
FOTO: TORREY ENOKSEN – Jeg har så god tro på dette, sier daglig leder Hilde Strømme i Lister Kompetanse om modellen selskapet drives etter.
 ?? FOTO: TERJE HEIESTAD ?? Forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V) tar turen til Lyngdal over helgen.
FOTO: TERJE HEIESTAD Forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V) tar turen til Lyngdal over helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway