Lister

Trekker Hoggansti-klage

Lyngdal Eiendom AS vil vurdere å kreve erstatning

- Av Torrey Enoksen

Lyngdal Eiendom AS og Yamaha Båt & Motorsente­r trekker klagene sine på bygging av ny fylkesvei til Lyngdal havn og videre til Svenevik.

Samtidig varsler advokat Yngve Andersen i advokatfir­maet Wigemyr & Co, som represente­rer Lyngdal Eiendom AS, at de ikke er fornøyd med planen som kommunen har lagt ut til høring.

– At klagen trekkes innebaerer ikke at våre klienter er fornøyd med den nye planen. Tvert imot er planen så inngripend­e i forhold til eiendomsbr­uken at Lyngdal Eiendom AS vil vurdere å kreve innløsning eller erstatning etter bestemmels­ene i plan- og bygningslo­vens kapittel 15.

Havn og sikker vei

6. september i år vedtok kommunesty­ret å legge regulering­splanen for en ny fylkesvei fra Agnefest via Lyngdal havn til Svenevik ut til høring. Planen omfatter blant annet bygging av en helt ny vei på en steinfylli­ng som skal legges i sjøen mellom kaianlegge­t til Yamaha Båt & Motor til Lyngdal havn. Gjennomfør­es dette, kan dagens smale og til dels svaert uoversiktl­ige Hogganstie­n omgjøres til gang- og sykkelvei.

Videre kan kaifronten utvides slik at en får en naermere 600 meter lang sammenheng­ende kai. Blir dette en realitet kan Lyngdal få en enda større rolle som havn mellom Stavanger og Kristiansa­nd.

Benkeforsl­ag

Det som er en av de store utfordring­ene for å kunne gjennomfør­e veiplanen er forholdene i Agnefest, ikke minst i bunnen av Hogganstie­n. Slik planen er utformet nå, vil den nye veien til havnen og videre til Svenevik bli liggende helt inntil veggen på Yamaha Båt & Motors anlegg.

Det advokat Yngve Andersen reagerer på vegne av sine klienter, er at politikern­e vil regulere store deler av tomtene og kaiene de disponerer i dag til offentlig havn.

– Det mest inngripend­e er at kaiene og store deler av tomtene er blitt regulert til offentlig havn (SHA). En del av denne båndleggin­gen skjedde helt i sluttfasen av planproses­sen ved at det fremkom som et benkeforsl­ag i kommunesty­remøtet. Konsekvens­ene av dette benkeforsl­aget synes ikke å vaere planfaglig utredet, og det rammer våre klienter saerskilt hardt, skriver advokat Andersen.

Konsekvens­er

Yamaha Båt & Motor viser til at firmaet er avhengig av stor lagerkapas­itet utendørs og kjørevei rundt bygget. Veien de benyttet i dag vil i fremtiden bli tatt til offentlig vei, og vil kunne føre til at flytting av båter med truck og lastebiler vanskeligg­jøres.

Videre mener advokat Andersen at Yamaha Båt & Motor kan risikere at de gjennom denne planen mister tilgangen til sjøen. De krever at kommunen forsikrer virksomhet­en tilgang til sjø via en bukt mellom dagens kaianlegg som bedriften har i dag og et fremtidig utfylt område hvor kaien kan bli plassert.

– Mot veien tas deler av tomta til offentlig vei. Videre tas parkering s arealet i forkant, samt ytterliger­e to meter av tomta mot sjøen til offentlig havn. Dette medfører: 1: Bygget må rives fora t regulering­splanen skal kunnegjenn­omføres .2: D eter ikkemulig å etablere lovlig parkering til eiendommen, skriver advokat Andersen.

At klagen trekkes innebaerer ikke at våre klienter er fornøyd med den nye planen. ADVOKAT YNGVE ANDERSEN

 ??  ?? Slik ser en for seg Agnefest kan se ut når en ny fylkesvei der Hogganstie­n omgjøres til gang- og sykkelvei kan se ut. Lyngdal Eiendom AS, som eier Yamaha Båt & Motor, varsler at de vil kreve innløsning eller erstatning av dagens anlegg.
Slik ser en for seg Agnefest kan se ut når en ny fylkesvei der Hogganstie­n omgjøres til gang- og sykkelvei kan se ut. Lyngdal Eiendom AS, som eier Yamaha Båt & Motor, varsler at de vil kreve innløsning eller erstatning av dagens anlegg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway