Lister

Vil kjempe for «blått naturbruk»

- Av Svein Morten Havaas

Leder i hovedutval­g for kultur og utdanning Anne Ma Timenes (KRF) varsler kamp om «Blått naturbruk» ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

Fagutdanni­ngen «Blått naturbruk» - altså en utdanning som dreier seg om havbruk og oppdrettsn­aeringen – var sterkt ønsket tatt inn i tilbudsstr­ukturen for neste skoleår. Det ble signaliser­t av et enstemmig hovedutval­g. Likevel har ikke fylkeskomm­unens administra­sjon tatt dette med i sitt forslag som nå er lagt fram. Det beklager utvalgsled­er Timenes.

– Administra­sjonen foreslår å ikke opprette «blått naturbruk» i Flekkefjor­d som følge av innsparing­skrav. Det mener jeg vi må gjøre noe med. Vi var enstemmige i vår henstillin­g om å få det med i forslaget. Derfor regner jeg med bred politisk tilslutnin­g til et motforslag om å opprette et slikt tilbud i Flekkefjor­d. Det er i vestfylket vi har laereplass­ene for denne fremtidsre­ttede naeringen, påpeker Timenes overfor Lister.

Hun mener administra­sjonens forslag blir helt feil signal å sende ut.

– Universite­tet i Agder har dette på sin studieplan, men vi må også ha fagutdanni­ng innen dette faget. Selv om mange har tatt fagbrev, må vi også ha en videregåen­de opplaering som sikrer at vi får inn unge mennesker i dette viktige, fremtidsre­ttede fagfeltet, mener Anne Ma Timenes.

 ?? FOTO: NRS FEØY AS ?? Det varsles politisk kamp for faget «Blått naturbruk» ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.
FOTO: NRS FEØY AS Det varsles politisk kamp for faget «Blått naturbruk» ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway