Lister

Pengene strømmer inn

Innsamling­saksjon for helikopter­søk etter savnet

- Av Åse Astri Bakka

– Dette beviser at samfunnet ikke er blitt kaldere.

Det sier Bente Ingebretse­n, som tirsdag kveld satte i gang en innsamling­saksjon til inntekt for å kunne leie helikopter i den videre letingen etter Ingvald Tjørnhom (79), som er savnet i Knaben-heiene.

Betydelig beløp

Det er både opprette en egen innsamslin­gskonto og en innsamslin­gsaksjon via spleis. no. Bare på sistnevnte har omlag 200 personer gitt over 63.000 kroner innen lunsjtider torsdag, etter at Ingebretse­n opplyste om aksjonen på den åpne Facebook-gruppen «Leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom»halvannet døgn tidligere.

– Det er helt fantastisk! Jeg har ikke oversikt over den andre kontoen, men det er kommet inn et betydelig beløp også der, sier Ingebretse­n beveget.

– Hjertevarm­e

Hun forteller at familien til Ingvald Tjørnhom er veldig takknemlig­e og rørt over støtten de får fra samfunnet.

– Både familie, venner og folk de ikke kjenner stiller opp og støtter. Det sies at samfunnet er blitt kaldere. Den hjertevarm­en som her vises er rørende å se. Dette beviser at samfunnet ikke er blitt kaldere, mener Ingebretse­n, som er en naer venn av familien.

Hun sier det har vaert tunge uker etter at den turvante 79-åringen dro ut på dagstur på Knaben om formiddage­n søndag 28. oktober. Da han ikke kom hjem til avtalt tid ble han meldt savnet søndag kveld. Siden har store letemannsk­aper vaert i sving i flere omganger.

Dyrt med helikopter

Onsdag 31. oktober sendte politiet ut en pressemeld­ing der de opplyste at de fra da av definerte videre søk som etter en antatt omkommet. Dette på grunn av tiden som hadde gått og vaerforhol­dene i området.

Familien har ikke gitt opp håpet om å finne 79-åringen, selv om store leteaksjon­er med flere hundre deltagere ikke har endt med ønsket resultat.

Neste skritt er blant annet å dekke over et større leteområde ved bruk av helikopter, og det er som nevnt dette pengene i innsamling­saksjonen skal brukes til.

– Å leie helikopter er svaert kostbart, det koster 13.000 kroner pluss moms for én time, opplyser hun.

– Hvor mye penger trenger dere?

– Det kommer helt an på hvor fort vi finner Ingvald, sier Ingebretse­n.

Et eventuelt overskudd blir gitt til Røde kors tilknyttet Knaben, og deres jobb med å ivareta sikkerhete­n til turfolk i området.

Skal lete lørdag

På samme Facebook-gruppe opplyses det også at det planlegges et større søk denne lørdagen, fra morgenen av.

– Først og fremst trenger vi fjellvante folk som kan gå langt, men det vil også bli søk i naerområde­t. Dersom du har mulighet og ønsker å vaere med, er det fint om du melder fra her så snart som mulig. Det vil hjelpe oss til å gjøre en god planleggin­g i forkant, skriver den savnedes datteren Marianne Tjørnhom, som også benytter anledninge­n til å takke alle som hjelper og støtter familien gjennom tøffe dager.

Det er uvisst om det skal brukes helikopter i søket lørdag.

– Det er Leif Hunsbedt som administre­rer det praktiske med leteaksjon­en, men alt er vaeravheng­ig. Det er dessverre meldt regn lørdag, sier Bente Ingebretse­n.

Den hjertevarm­en som her vises er rørende BENTE INGEBRETSE­N, Naer VENN MED FAMILIEN TIL SAVNEDE INGVALD TJØRNHOM

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Familie og venner har ikke gitt opp håpet om å finne savnede Ingvald Tjørnhom. Ny leteaksjon planlegges lørdag.
FOTO: CECILIE NILSEN Familie og venner har ikke gitt opp håpet om å finne savnede Ingvald Tjørnhom. Ny leteaksjon planlegges lørdag.
 ?? FOTOT: CECILIE NILSEN ?? Det blir ny leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom av fjellvante folk lørdag.
FOTOT: CECILIE NILSEN Det blir ny leteaksjon etter Ingvald Tjørnhom av fjellvante folk lørdag.
 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Savnede Ingvald Tjørnhom er fremdeles ikke funnet.
FOTO: TOM ARILD STØLE Savnede Ingvald Tjørnhom er fremdeles ikke funnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway