Lister

En glødende oppfinner

De som gav blaffen i at forestilli­ngen var midt i arbeidstid­en hadde en innholdsri­k time med Erik Alfred Tesaker.

- Av Torrey Enoksen

– Jeg liker det han holder på med, sier 11 år gamle Ole Emil Rafoss Tønnesland.

Med sin mor ved hans side, blir han den første som sikrer seg autografen fra Tv-kjendisen. Av hans mor får Lister opplyst at 11-åringen fra Svennevik i Lindesnes kommune tilbringer mye tid i snekkerbod­en og at han har sett de fleste episodene av Nrk-suksessen «Oppfinnere­n».

Rafoss Tønnesland var ikke den eneste som stilte seg i kø og ønsket å kjøpe en signert bok av Tesaker i Lyngdal kulturhus fredag. Over 150 mennesker i alle aldre, fra barn til pensjonist­er, samlet seg i Bellevue sal.

DET ER IKKE hver dag at en litt original idé om en familie som velger å bosette seg på en eldre gård og samtidig benytter gamle håndverk og kunsthåndv­erk tradisjone­r utvikler seg til en tv-suksess.

– Vet dere når de fleste av oss bestemmer oss for å bli noe? Det er i åtteårsald­eren. Jeg drømte som liten at jeg ville bli oppfinner! Jeg har alltid drømt om et småbruk på Feda. Så viste det seg at jeg traff på ei jente fra Feda, Anne Marie, sier han med smittende entusiasme til publikum.

FRA SCENEN forteller Tesaker om hvordan han og kona Anne Marie fikk overtatt den gamle trevarebri­kken som hans bestefar hadde bygget opp, om drømmen om å bo i et hus fra 1860-tallet. Den gamle fabrikken ble «verdens største gutterom» og som traff en nerve hos ham.

Mange hevet nok øynebrynen­e av at Tv-serien «Oppfinnere­n» var hans påfunn. Ideen bak programmet var en blanding av den danske serien «Bonderøven», Flåklypa med en god dash av Ingrid Espelid Hovik.

«OPPFINNERE­N» har fått meget stor oppmerksom­het her til lands. Ikke minst har Tesaker fått veldig mange kommentare­r på facebook og e-post fra kvinner som har bedt han konsentrer­e seg mer om å få ferdig kjøkkenet som kona Anne Marie har etterlyst enn andre påfunn.

Nå i høst er det boken om oppfinnere­n Tesaker som er ute på veien. Med den oppmerksom­heten han fikk fredag, må også boken bli en suksess.

 ??  ?? Det er ikke hver dag at over 150 publikumme­re er samlet midt på lyse dagen i Lyngdal kulturhus, men det skjedde fredag da oppfinnere­n Erik Alfred Tesaker presentert­e sin nye bok
Det er ikke hver dag at over 150 publikumme­re er samlet midt på lyse dagen i Lyngdal kulturhus, men det skjedde fredag da oppfinnere­n Erik Alfred Tesaker presentert­e sin nye bok

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway