Lister

Håper på cupsensasj­on

- Av Karl Birger Saelør

– Jeg sliter med å se noe muligheter for avansement, men når man først kommer i kampmodus, så går man jo alltid inn for å vinne.

Det er Tom Harald Mossmann, den mest rutinerte spilleren på FILS herrelag i volleyball, som sier dette. Han har tidligere spilt flere sesonger i eliteserie­n for lørdagens cupmotstan­der.

– Blir moro

– Det blir moro å møte Randaberg. Jeg er veldig glad for at vi trakk rogalendin­gene, både på grunn av at jeg kjenner laget godt og at vi slipper de store reiseutgif­tene, sier Mossmann foran den historiske kampen i Randabergh­allen. Dette er første gang et Farsund-lag, uansett idrett, spiller kvartfinal­e i NM.

Randaberg har åpnet sesongen med to seire og to tap i eliteserie­n, og ligger son nummer fire. Koll leder serien foran TIF Viking og BK Tromsø.

– Ut av rytmen

– Men min kjennskap til laget, håper jeg at vi kan klare å spille taktisk bra, og jeg tror vi kan klare å få dem frustrerte og ut av rytmen. Om vi lykkes med dette, kan alt skje, sier Mossmann.

Han understrek­er at guttene er heltente og gleder seg til å møte et så godt lag.

– Jeg håper vi kan ta mye laerdom av å spille mot et av Norges beste lag. Dette er viktig for oss inn mot en lang vinter proppet med kamper, sier Tom Harald Mossmann.

– Alt er mulig

Etter lørdagens kamp i Stavanger blir det returkamp i Alcoaparke­n helgen etter. Filtrener Rune Gabrielsen er forsiktig optimist.

– Med full klaff og et Randaberg som ikke er påskrudd, så er alt mulig. Men det går over to kamper, og da blir oppgaven verre. I en enkeltkamp kan mye skje, men over to, så blir det verre. målet vårt er å gi Randaberg kamp, sier Rune Gabrielsen.

For mange feil

Han minner om at nivåforskj­ellen fra 1. divisjon til elite er stor.

–Vi må luke bort personlige feil. I Tromsø under den første kampen gjorde vi 35 feil som førte til direkte poeng til TSI. Det vil si at av deres 75 poeng, så gav vi dem 35. Det sier seg selv at det blir vanskelig å vinne kamper uansett motstander når vi gjør så mange feil. Klarer vi å luke egne feil ned til maks 5 per sett, så vil vi ha muligheter, sier Rune Gabrielsen.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Tom Harald Mossmann og Rune Gabrielsen håper på en overraskel­se i Randabergh­allen lørdag.
FOTO: OLAV HOEL Tom Harald Mossmann og Rune Gabrielsen håper på en overraskel­se i Randabergh­allen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway