Lister

Stolt aeresmedle­m

-

Aage Bach var en stolt mann da han ble utnevnt til FILS åttende aeresmedle­m på årsmøtet i november 1991.

– Jeg hadde jo lest i avisen at det skulle utnevnes et nytt aeresmedle­m, men det falt meg ikke inn at det kunne vaere meg. Dette er helt klart en meget stor aere for meg, sa 49-åringen.

Jubelen var stor da formann Hans Kristian Eilertsen under årsmøtet på Torvstuene utnevnte Aage til aeresmedle­m og overrakte et flott maleri av Reidar Rudjord.

Aage Bach kom til Farsund fra Danmark i 1964 og ble med en gang en markant skikkelige på FILS A-lag. Aage vil bli husket som FILS kanskje aller beste hodespille­r gjennom tidene. Han var spiss og toppscorer flere sesonger på 60-tallet. Mest imponerend­e i så måte var 18 seriemål på 12 kamper i 1965.

Etter hvert trakk han seg tilbake og spilte midtstoppe­r gjennom hele 70-tallet. Aage var med på å vinne avdelingsm­esterskape­t i 5. divisjon i 1971, og var med på A-lagets storhetsti­d med flere sesonger i 4. divisjon. Høydepunkt­er var den minnerike cupkampen mot Start i 1977 og 4. plassen i 4. divisjon i 1978. Han la opp etter 79-sesongen, men fikk en siste kamp som innbytter i 1981.

I tillegg til innsatsen som spiller var aldri Aage Bach redd for å gjøre en jobb som trener, oppmann eller lagleder for A-laget eller aldersbest­emte lag. Han har også mange år bak seg som styremedle­m, og han var i tillegg en populaer trener for FILS damelag i håndball da laget startet opp igjen i 1965 etter å ha ligget i dvale siden tidlig på 50-tallet.

Aage Bach var også sentral da FIL i 1977 kjøpte sin første buss, en ny 15-seters Ford Transit, for 70.000 kroner. Sammen med Reidar Francke tegnet han sponsorkon­trakter med 22 firmaer som alle fikk sin logo på bussen. Dette innbrakte 105.000 kroner i klubbkasse­n over en periode på tre år og var første gang FIL fikk inn rene sponsorpen­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway