Lister

Tre klubber blir én

FIL, IK Borhaug og Lista IL er kommet til enighet

- Av Karl Birger Saelør

Hovedstyre­ne i FIL, IK Borhaug og Lista IL er enige om å slå seg sammen og danne et helt nytt idrettslag.

– Hovedstyre­ne hadde fellesmøte onsdag kveld, og vedtaket var enstemmig. Hvis årsmøtene i de tre klubbene er enige, betyr det at alle tre klubbene oppløses, og at det blir dannet en ny klubb med nytt navn, ny draktfarge og ny logo, orienterer FILS formann Bjarne Hellum.

Vil bli invitert

Spind IF og Farsund Turnforeni­ng vil bli invitert til å vaere med i den nye klubben.

–Vi vil kalle de to inn til et møte i FILS klubbhus torsdag 15. november. Da vil vi orientere om avtalen vi er blitt enige om. Deretter håper vi på en snarlig avklaring fra de to klubbene om de ønsker å vaere med oss videre eller stå alene i fremtiden, sier Fil-formannen.

Bjarne Hellum og Ståle Johannesse­n har vaert FILS representa­nter i prosjektgr­uppen som har jobbet med saken den senere tiden. Helge Morris Nesheim og Leif Steinar Simonsen har represente­rt IK Borhaug, mens Frank Johansen og Bård Håberg har vaert Lista IL sine representa­nter.

Felles medlemsmøt­e

Torsdag 22. november vil det bli arrangert felles medlemsmøt­e i kantina på Lista ungdomssko­le. Her vil folk bli orientert om avtalen som klubbene er blitt enige om. Det vil selvsagt også bli anledning til å stille spørsmål omkring sammenslåi­ng og oppløsing av de tre klubbene.

– Navn på klubben, draktfarge og logo er noe alle er opptatt av i denne sammenheng­en. Og her ønsker vi folkets hjelp. Vi vil invitere til en idekonkurr­anse, der folk kan komme med sine kreative ideer og meninger. Vi er enige om at ny klubb skal ha et helt nytt navn og en helt ny draktfarge, sier Helge Morris Nesheim, formann i IK Borhaug.

Årsmøtene avgjør

I slutten av februar eller begynnelse­n av mars vil årsmøtene i klubbene ta stilling til sammenslåi­ng. Da legges det opp til at de klubbene som er med videre har årsmøte på samme dag til samme klokkeslet­t, på samme måte som da BFS ble dannet tilbake i 1997.

– På årsmøtet vil det bli avstemning. Da kan i teorien forslaget vårt bli nedstemt i en eller flere klubber, orienterer Bjarne Hellum. Neste skritt vil vaere stiftelses­møte for den nye klubben med valg av navn, draktfarge og logo.

Lang prosess

Forhandlin­gene startet tilbake i 2016. I startfasen var alle fem klubbene med. På grunn av manglende kapasitet meldte turnforeni­ngen seg ut på et tidlig tidspunkt.

– Det ble brudd høsten 2017, men i februar 2018 var FIL, Spind IF, IK Borhaug og Lista IL igjen samlet. Da var vi enige i prosjektgr­uppen, men hovedstyre­t i Spind IF sa nei og de valgte da å trekke seg ut. Etter en liten pause har FIL, IK Borhaug og Lista IL hatt møter gjennom høsten der tonen har vaert god. Diskusjone­ne har vaert mange og lange, men målet har hele tiden vaert å danne en ny klubb, sier Bjarne Hellum.

Frank Johansen, formann i Lista IL, er også glad for at man har kommet så langt i prosessen at en ny klubb kan se dagens lys allerede vinteren eller våren 2019.

– Vi har jobbet med dette i lang tid, og vi er glad for at det nå er bred enighet i de tre hovedstyre­ne. Vi ble tatt «litt på senga» da Spind IF ikke ville vaere med videre, men jeg mener vi er kommet styrket ut av den lille «timeouten» vi hadde og at det var bra med en pause. Lista IL, IK Borhaug og FIL står nå naermere hverandre enn noen gang og vi er enige om hverandres synspunkte­r, sier Frank Johansen.

Han poengterer at han håper Spind IF og Farsund turnforeni­ng nå griper sjansen og blir med videre.

Helge Morris Nesheim er glad for at mange timers arbeid og friske diskusjone­r nå ser ut til å få en lykkelig løsning.

– En klubb vil vaere positivt for alle, både barn, ungdom og voksne, som driver idrett i kommunen vår, sier IK Borhaugs formann.

 ??  ??
 ??  ?? Frank Johansen, Bjarne Hellum og Borhaug oppløses og at det dannes
Frank Johansen, Bjarne Hellum og Borhaug oppløses og at det dannes

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway