Lister

Åpningsfes­t

Nye avdelinger åpnet i Nygård barnehage Prislapp: 25-26 millioner kroner

- Av Olav Hoel

Torsdag ettermidda­g var det offisiell åpning av to nye avdelinger ved Nygård barnehage i Lyngdal.

–Det er fantastisk. Det ble omtrent som vi ønsket oss, så vi er kjempeforn­øyde, sier Diane Fredbo, styrer og enhetslede­r i Nygård barnehage til regionavis­en Lister. I de ti siste årene har barnehagen også leid lokaler i klokkergår­den for noen avdelinger, men nå kan de altså samle alle barna under samme tak. Å få på plass dette bygget betyr derfor mye for dem.

– En annen hverdag

– Det blir en annen hverdag for både personalet, foreldrene og for ungene da vi får noen andre forhold å jobbe under. Da kan vi gjøre ting litt annerledes enn hva vi har gjort og møte fremtiden bedre. Her får vi også mer plass enn vi hadde før, sier Fredbo.

I løpet av en uke har barnehagen ifølge Fredbo 124 barn innom, så hun er klar på at noe måtte gjøres.

– Den forrige begynte å bli veldig nedslitt og det var trangt. Da barnehagen ble bygget for 30 år siden, så var den ikke bygget for det antallet barn vi har her i dag, så det var nødt til å gjøre noe, sier Fredbo.

Arnfinn Havås har vaert leder av plan- og byggekomit­een, og har fungert som et bindeledd mellom barnehagen og politikern­e. Han er fornøyd med prosessen.

– Jeg vil si at resultatet ble spektakula­ert og tøft med mange gøye løsninger og samspill av farger og valg av materialer og tekniske løsninger som totalt sett gjør det til en kjempeflot­t barnehage. Det tok litt tid fra prosessen begynte til vi kom igang, men da vi først hadde bestemt oss for konseptet og kontrakten­e var tildelt, så har det vaert en fantastisk prosess. Diane og de som jobber her skal ha stor ros for den tålmodighe­ten og fleksibili­teten de har vist, og den evnen og viljen de har vist til å vaere med å få dette til, sier Havås.

Selve nybygget stod ferdig i april i år, og siden da har de brukt tiden på å renovere det eksisteren­de bygget.

– Møysommeli­g

– Det har vaert en møysommeli­g restaureri­ng og renovering av det gamle som har pågått frem til nå. Det å gjøre en renovering i en eksisteren­de bygningsma­sse som det er full drift i er et kunststykk­e. Samtidig har samarbeide­t med entreprenø­rene vaert godt. De har vaert veldig fleksible og imøtekomme­nde i forhold til de hindringen­e de har opplevd, sier Havås.

– Hvor mye har dette kostet?

– Det har kostet cirka 25-26 millioner kroner med nybygg og renovering av eksisteren­de barnehageb­ygg. Vi holder nå på med sluttoppgj­øret, og skal ha det klart før desember. Men jeg kan si helt sikkert at vi er innenfor budsjett, og det er vi stolte av, sier Havås.

– I tillegg startet vi en ny avdeling i august, så vi hadde en ekstra avdeling inne før vi hadde lokalene for dem. Fra august til oktober har der derfor vaert litt kaotisk, men vi har vaert innstilt på dette da vi visste at vi ville få noe bra til slutt, påpeker Fredbo. Også foreldrene til barna i barnehagen er godt fornøyde med resultatet.

– Enda bedre

– Jeg tenker at det er en veldig god barnehage som har blitt enda bedre. Bygningen er jo fantastisk. Det er høyt under taket og støynivået inne i barnehagen er bedre. Som foreldre tenker jeg at dette er en mye bedre arbeidspla­ss for de som jobber her, og det er jo kjempevikt­ig at de også trives, sier Remi A. Netteland.

Jeg vil si at resultatet ble spektakula­ert og tøft med mange gøye løsninger. Arnfinn HAVÅS

 ??  ??
 ??  ?? Under markeringe­n av åpningen av nybygget til Nygård barnehage i Lyngdal stod barna for underholdn­ingen.
Under markeringe­n av åpningen av nybygget til Nygård barnehage i Lyngdal stod barna for underholdn­ingen.
 ?? FOTO: REMI A. NETTELAND ?? Fem år gamle Tiril Gullestad Solsvik fikk aeren av å klippe snoren under den offisielle åpningen av barnehagen.
FOTO: REMI A. NETTELAND Fem år gamle Tiril Gullestad Solsvik fikk aeren av å klippe snoren under den offisielle åpningen av barnehagen.
 ??  ?? Diane Fredbo, styrer og enhetslede­r i Nygård barnehage, og Arnfinn Havås, leder av plan- og byggekomit­een, er godt fornøyde med resultatet.
Diane Fredbo, styrer og enhetslede­r i Nygård barnehage, og Arnfinn Havås, leder av plan- og byggekomit­een, er godt fornøyde med resultatet.
 ??  ?? Oversiktsb­ilde av nybygget til Nygård barnehage.
Oversiktsb­ilde av nybygget til Nygård barnehage.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway