Lister

Vil kjempe for sentrumpla­n

Lillesands ordfører mener Farsund bør få ny byplan

- Av Lars Erik Larsen

Farsund Høyre har ikke gitt opp å få på plass en ny sentrumspl­an og viser til Lillesands erfaringer.

Farsund Høyre har ikke gitt opp å få en ny byplan for sentrum. Mandag fortalte Lillesands ordfører om deres erfaringer etter at dette ble vedtatt.

På kommunesty­remøte i april la Høyre fram forslag om ny byplan for Farsund sentrum. Flertallet av politikern­e var ikke enige i forslaget og stemte det ned. Høyre har likevel ikke gitt opp å få dette på plass. Mandag inviterte de partikolle­ga og ordfører i Lillesand, Arne Thomassen, for å fortelle om Lillesands erfaringer med sentrumspl­an på partiets årsmøte.

– Jeg må bare vaere aerlig på at det ikke var vi i Høyre som kjempet hardest for å få dette på plass, men etter at det ble en realitet i fjor, er vi utrolig fornøyde. Det er mye lettere å utvikle sentrum med en plan på plass. Nå vet vi hvor vi ønsker naering og hvor vi ønsker boliger. Administra­sjonen i Lillesand fortjener stor honnør for dette arbeidet, sier Thomassen og anbefaler Farsund å gjøre det samme.

– Ingen trussel

Reinhard Lillebø, som ble gjenvalgt som leder for Farsund Høyre mandag, mener Lillesands erfaringer er viktige å ta med seg.

– Her i kommunen ble det sagt noe sånt som at all fremdrift ville stoppe opp om vi skulle jobbe med denne planen. Sånn var det ikke i Lillesand. Alt gikk sin vante gang samtidig som man jobbet med denne planen.

Edmund Stave, partiets ordførerka­ndidat foran neste års kommuneval­g, vil gjøre sentrumspl­an til en valgkampsa­k.

– Det har blitt ytret at sentrumspl­an er en trussel mot utvikling. Det er jo helt feil. Hvis vi har en plan på plass, vet vi hva vi kan si ja til og hva vi må si nei til. Ikke en dispensasj­on her og dispensasj­on der, slik det er i dag.

Utomhuspla­n

I forrige uke ble utomhuspla­nen til nye Eilert Sundt videregåen­de skole presentert. Her ble det applaus da Ellen Ludviksen etterlyste en helhetlig plan for sentrum etter at planen viste at kommunen ønsker å ta bort naermere 50 parkerings­plasser fra det som er tilfellet i dag. Arne Mikalsen mente planen fra 1995 førte til «flekkevis» utvikling i sentrum. Det er Stave enig i.

– Det er helt rett. Derfor ønsker vi å fortsette å kjempe for sentrumspl­an - ikke bare i Farsund, men også i Vanse. Vi trenger forutsigba­rt. Det kan heller ikke vaere en plan som blir tredd ned over hodene på folk. Vi må invitere med både naeringsdr­ivende, huseiere og andre interessen­ter i arbeidet, slik at det kan bli en plan alle kan bli fornøyd med.

Hvis vi har en plan på plass, vet vi hva vi kan si ja til og hva vi må si nei til EDMUND STAVE

 ??  ??
 ??  ?? Lillesand-ordfører Arne Thomassen (t.h) mener Edmund Stave og Reinhard Lillebø og resten av Farsund Høyre gjør rett i å ikke gi opp å få på plass en sentrumspl­an i kommunen.
Lillesand-ordfører Arne Thomassen (t.h) mener Edmund Stave og Reinhard Lillebø og resten av Farsund Høyre gjør rett i å ikke gi opp å få på plass en sentrumspl­an i kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway