Lister

Båtforretn­ing i Lauervik likevel?

- Av Lars Erik Larsen

Farsund båt og motor AS har fått tilbud fra Farsund Eiendom om flytte til Lauervik.

Som Lister har skrevet tidligere avslo havnestyre­t i Farsund søknaden fra Farsund båt og motor AS om å kjøpe eiendom i Lauervik for sin virksomhet. Administra­sjonen, ved havnefogde­n, hadde i sin innstillin­g lagt fram forslag om at eiendommen som firmaet hadde søkt om å få kjøpe, skulle selges til 200 kroner per kvadratmet­er. En pris som lå under det kommunen tidligere har vedtatt for kommunale eiendommer. Politikern­e endte opp med å enes om ordfører Arnt Abrahamsen­s (Ap) forslag om å avslå søknaden og heller se på muligheter for å finne en alternativ eiendom å tilby Farsund båt og motor AS.

I etterkant av dette møtet har Farsund Eiendom, med John Arvid Abrahamsen i spissen, kommet på banen og lagt fram forslag om å tilby Farsund båt og motor AS plass på deres eiendom i Lauervik.

–Det er viktig for oss at forholdet til beboerne i Lauervik ivaretas på en god måte, og at vi fortsetter arbeidet med å få et helhetlig og pent utseende på bygningsma­ssen og uteområden­e i Lauervik. Med god planleggin­g bør det vaere mulig å få til, skriver Abrahamsen, som mener at Farsund Eiendom har den beste beliggenhe­ten tilgjengel­ig for en båtbutikk, i en epost til ordfører Abrahamsen.

Abrahamsen mener innspillet er interessan­t.

– Vi har hatt en innledende prat med Farsund båt og motor og vi har brakt partene, som snakket sammen tidligere i år også, sammen igjen for ny dialog, sier ordføreren til Lister.

– Vi kommer til å jobbe videre med saken, legger han til.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Farsund Eiendom er kommet på banen for å få båtbutikk på deres tomt.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Farsund Eiendom er kommet på banen for å få båtbutikk på deres tomt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway