Lister

Tre ukers forsinkels­e

Bilistene må fortsatt kjøre på gamle fylkesvei 43

- Av Tom Arild Støle

Det blir omkjøring i ytterliger­e to uker på gamle fylkesvei 43 mellom Lyngdal og Farsund.

– Det er ikke så mye annet å gjøre enn å beklage, medgir byggeleder Grunde Dalen i Statens vegvesen.

Leverandør­er

Bukkestein­stunnelen og Ørneheitun­nelen på fylkesvei 43 har vaert gjennom en omfattende oppgraderi­ng de siste månedene. Veien ble stengt 2. september, og i mellomtide­n har trafikante­ne måttet kjøre gamleveien, som er smal og svingete. Fartsgrens­en på omkjørings­strekninge­ne er satt ned til 50 kilometer i timen.

Planen var å åpne veien igjen 4. november, men åpningen er nå utsatt til 26. november.

– Det er det siste som er blitt sagt fra vår entreprenø­r. Entreprenø­ren som har hatt jobben for oss har hatt problemer fra sine underlever­andører med å få leveranser på riktig tid. Det har blant annet vaert forsinkels­er på levering av kabler og skilt, opplyser byggeleder Grunde Dalen i Statens vegvesen til avisen Lister.

Testing

Ifølge Dalen vil det før åpningen bli foretatt en midlertidi­g test før trafikken settes på. Deretter vil det bli gjennomfør­t en full test i uke 49, etter at veien er blitt åpnet. Dette vil ifølge veivesenet foregå nattestid, og vil pågå noen timer. Da vil også tunnelene bli holdt stengt, og man vil måtte ta i bruk omkjørings­veiene.

– Jeg skjønner jo at trafikante­ne ikke synes noe om dette, og det er selvsagt dumt med utsettelse­r når det allerede er sagt et tidspunkt. Men det er ikke så mye vi får gjort med akkurat dette, sier Dalen.

Det er først og fremst teknisk utstyr i de to tunnelene som er blitt oppgradert for å tilfredsst­ille tunnelfors­kriftene, som er oppdatert etter at tunnelene ble tatt i bruk for 12 år siden. Det er også blitt gjort forefallen­de vedlikehol­dsarbeid i tunnelene. Også i Bankantunn­elen er det blitt gjort et mindre arbeid. Prosjektet har en kostnadsra­mme på totalt 20 millioner kroner.

Stein i veibanen

– Det er snakk om nye nødskap, nye nødlys og nye skilttavle­r som skal bedre sikkerhete­n til bilistene, saerlig hvis det skulle skje en ulykke i tunnelene, forklarer Dalen.

Omkjørings­veien var i sin tid kjent som en ulykkesuts­att strekning, men det er ikke meldt om trafikkuly­kker i løpet av omkjørings­perioden.

– Men det har rast ut litt stein i veibanen, rapportere­r Dalen.

 ??  ?? Bilistene må belage seg på å kjøre gamleveien mellom Lyngdal og Farsund noen uker ekstra, på grunn av forsinkels­er i utbedrings­arbeidene i tunnelene.
Bilistene må belage seg på å kjøre gamleveien mellom Lyngdal og Farsund noen uker ekstra, på grunn av forsinkels­er i utbedrings­arbeidene i tunnelene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway