Lister

Utenomhusp­lan Eilert Sundt vgs.

-

Jeg møtte opp på folkemøtet om Utenomhusp­lan Eilert Sundt vgs. fordi jeg er interesser­t i byen, utvikling, og for å høre hvordan planen er tenkt.

Etter å ha vaert på folkemøtet er jeg rett og slett blitt opprørt og frustrert over mangel på planleggin­g og tilrettele­gging fra administra­sjonens side i en så stor utbyggings­sak. Det ble ønsket innspill fra deltagerne på møtet, men det skulle helst skrives på utleverte gule lapper og ikke tas muntlig i møtet.

Enhetslede­r og ordstyrer Sten Otto Tjørve ønsket ikke spørsmål utenom planen og ville helst ikke svare selv om det var relevant for saken.

Deler av planen som forevist er mer en ønsket illusjon enn virkelighe­t. Når det gjelder fremkomstm­iddel til skolen er det ikke sykler som er førstevalg­et for målgruppen ifølge Rambøll sin analyse.

Dersom en ser på hvordan skoleeleve­ne kommer til skolen i dag er det hovedsakel­ig på moped, bil, traktor og offentlig transportm­idler. Da trenger vi kanskje ikke 60 parkerings­plasser til sykler som skissert i planen.

Det finnes ikke en ordentlig plan for trafikk avvikling, parkering, fremkommel­ighet eller ivaretakel­se av beboere og naeringsdr­ivende i anleggsper­ioden og videre fremover. I møtet var det svaert mye synsing fra enhetslede­r og lite fakta. Det er faktisk ikke godt nok i denne sammenheng­en.

Det er tatt bort ca 50 parkerings­plasser i byen. Det sier seg selv at dette kan bli en utfordring for naeringsdr­ivende og beboere i sentrum. Dette ble belyst av mange tilhørere og enhetslede­r opplyste da at administra­sjonen jobbet med parkering på oppdrag fra politikern­e. Men mer enn dette ville de ikke si på det nåvaerende tidspunkt.

Jeg synes det er hemmelighe­tskremmeri og ikke kunne fortelle om fremtidige planer som innbyggern­e er opptatt av. Jeg mener administra­sjonen skal forvalte både verdier, penger, og gi service til beste for alle i denne kommunen.

Til Lister24 sier enhetslede­r: «Det jeg kan si er at vi jobber med denne problemati­kken. Hvordan vi skal løse dette vet jeg ikke nå, men vi må løse det . Vi må ordne flere parkerings­plasser.»

Burde ikke disse planene henge sammen, gå hånd i hanske med skoleutbyg­gingen?

Det er bare en ting jeg er helt sikker på etter dette møtet og det er at Farsund kommune trenger en helhetlig plan for byutviklin­g i sentrum.

Med hilsen

Ellen Ludviksen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway