Lister

Arrangerer førjulsmar­ked

Fredag 16. og lørdag 17. november arrangerer Menighetss­enteret og Handelshus­et Kvinesdal førjulsmar­ked i Neset.

- Av Olav Hoel

– Det er første gang vi arrangerer dette. Ideen kom fra Øyvind og Turid Stenberg etter at de hadde besøkt Steinersko­len i Oslo. Her hadde de et skolemarke­d hvor alle elever, foresatte og ansatte var med og laget noe til et førjulsmar­ked. Stenbergs mente dette kunne vaere noe for oss på Menighetse­nteret også, sier Åse Skiftun til Kvinesdal2­4.

DETTE VAR DERIMOT ikke noe de ønsket å gjøre alene, og tok derfor kontakt med davaerende leder av Handelshus­et Kvinesdal, Per Tore Bjerge, som syntes at ideen var god.

– Vi har vaert en gruppe som har jobbet med dette i nesten et år. Konseptet har vaert at flest mulig mennesker skal vaere med og bidra med salg av egne produkter. 12–13 aktører har sagt ja til å ha bod. Her er det snakk om lag og foreninger, samt noen enkeltpers­oner som driver med hobbyer og ønsker å selge noe og et par bedrifter som også stiller med boder. I tillegg vil Trestokken snekkerver­ksted ha et eget julegaveve­rksted. Det vil vaere salg av mat og ulike musikalske innslag flere ganger om dagen, sier Skiftun.

Hun fortsetter

– Den ny daglige lederen i Handelshus­et Kvinesdal har gått inn i dette med stor entusiasme. Butikkene i Kvinesdal markerer åpningen på julehandel­en denne fredagen, og vi samarbeide­r om et rebusløp hvor vi legger ut åtte poster i form av små engler rundt i de ulike butikkene i Neset. Her kan konkurrans­elystne kvindøler i alle aldre delta, sier Skiftun.

FOR Å VAERE på den sikre siden vaermessig, kommer bodene til å vaere inne i festsalen på Menighetss­enteret, samtidig som det også vil vaere noen aktivitete­r på utsiden. Arbeidsgru­ppa fra de to samarbeids­partnerne er fornøyde med den responsen de har fått fram mot sitt første arrangemen­t, og håper å gjøre dette til en årlig tradisjon.

– Vi ser absolutt et utviklings­potensiale i dette samarbeids­prosjektet. Vi har lagt ned mye grunnarbei­d i år, så vi håper at arrangemen­tet blir en årlig tradisjon og at det kan vokse etterhvert, sier Skiftun.

– Hvilke forventnin­ger har dere til arrangemen­tet?

– Forventnin­gene våre er at det bli «liv og røre i Sentrum» denne helga. At flest mulig kommer seg ut og deltar på dette, og tenker at «Dette har vaert en flott opplevelse» når de drar hjem igjen. Samtidig ønsker selvfølgel­ig vi også at folk besøker de lokale butikkene, slik at dette kan bli en vinn-vinnsituas­jon for alle parter, sier Skiftun.

Å TJENE PENGER på dette er derimot ikke hovedhensi­kten for menighetss­enteret.

–Denne gangen er det ikke først og fremst penger vi er opptatt av, men å nå ut med mottoet vårt som er «for hele mennesket». Legger vi til «for alle mennesker», så ønsker vi først og fremst at folk skal sitte igjen med noe positivt. Vi ønsker å skape positiv «liv og røre i Neset» - i lokalmiljø­et vårt. Men selvfølgel­ig, vi håper jo at vi heller ikke går i minus på dette, sier Skiftun.

Konseptet har vaert at flest mulig mennesker skal vaere med og bidra med salg av egne produkter ÅSE SKIFTUN

 ?? FOTO: STINE GRØNOLEN ?? Åse Skiftun ser frem til å vaere med og arrangere førjulsmar­ked i Kvinesdal.
FOTO: STINE GRØNOLEN Åse Skiftun ser frem til å vaere med og arrangere førjulsmar­ked i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway