Lister

Stor idrettsgle­de hos barn og unge

400 deltok på gallaturne­ring i volleyball

- Av Torrey Enoksen

– Dette er idrettsgle­de på høyt nivå, sier Nils Edvin Numme og smiler.

– Kjempegøy

Lydnivået er høyt nede på indre bane når barna tar imot sine velfortjen­te medaljer. Ikke av musikk, men av unge volleyball­spillere som kjemper for sitt lag og slå motstander­en.

På tre baner i Listahalle­n har barn helt nede i seks-sjuårsalde­ren og opp til 17 år sine kamper i den etter hvert så tradisjons­rike gallaturne­ringen i volleyball. De litt eldre spillerne, det vil si 18–19-lagene, spiller sine kamper i Alcoahalle­n.

– Jeg begynte å spille volleyball for en måned siden. Jeg har forsøkt litt tidligere, men nå trener jeg to dager i uken med laget vårt. I dag var det forresten første gang hele laget jeg spiller for spilte sammen. Vi tapte den første kampen, men vi skal komme sterkere tilbake, sier 13 år gamle Alfred Stavnem Sirnes.

– Hvorfor vil du spille volleyball?

–Det er kjempegøy. Jeg har tre eldre brødre, og de spiller også. Derfor vil jeg spille volleyball, sier farsundssp­illeren som spilte på mix-laget.

Første turnering

På banen ved siden av der Stavnem Sirnes og hans lag spilte, gir Lister volleyball­klubbs jenter 15 Kfum-stavanger kamp. Dette er det unge lyngdalsla­gets aller første turnering, og de gir de litt mer rutinerte rogalendin­gene litt mer kamp enn de hadde forventet i det første settet. I det andre settet viste siddisene at de har spilt langt flere kamper enn lyngdølene.

– I går stilte vi med fem spillere, mens vi har med seks i dag. Vi har bra med unge spillere på treningene, men vi har plass til enda flere, sier trener Atle Kristensen.

Rekrutteri­ng

Fra tidlig lørdag morgen til siste serv ble servert søndag ettermidda­g, ble det i de to hallene spilt over 157 kamper.

Naermere 400 unge volleyball­spillere med lagledere og foreldre fra klubber i Vest-agder og Rogaland deltok i årets volleyball­galla. Dette er en av de største aldersbest­emte turneringe­ne i landsdelen.

For de lokale klubbene er turneringe­n derfor svaert viktig for rekrutteri­ngen til sporten.

– Jeg tror det er sjette gangen gallaturni­ngen er lagt til Alcoahalle­n og Listahalle­n. Dette er en viktig turnering for unge spillere her i regionen. Som arrangørkl­ubb har vi med mange spillere og foreldre som er med og drar turneringe­n i land. Videre synes jeg det er veldig bra at Lister har med unge spillere her, ikke minst med tanke på rekrutteri­ngen til sporten her i regionen vår. Jeg håper det kan bidra til at volleyball­en får enda flere spillere, mener turnerings­leder Dag Roalkvam.

Stolt tok de yngste barna som var med på minivolley­ballen imot sine medaljer. Idrettsgle­den lyser ut av øynene deres. Jeg håper det kan bidra til at volleyball­en får enda flere spillere. DAG ROALKVAM, TURNERINGS­LEDER

 ??  ?? Farsunds Malene Karlsen var en av naermere 400 barn og ungdom som i helgen deltok i årets gallaturne­ring i volleyball. Klubbkamer­aten Alfred Stavnem Sirnes står klar til å sikre ballen fremover.
Farsunds Malene Karlsen var en av naermere 400 barn og ungdom som i helgen deltok i årets gallaturne­ring i volleyball. Klubbkamer­aten Alfred Stavnem Sirnes står klar til å sikre ballen fremover.
 ??  ?? Turnerings­leder Dag Roalkvam mener helgens turnering er viktig for rekrutteri­ngen.
Turnerings­leder Dag Roalkvam mener helgens turnering er viktig for rekrutteri­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway