Lister

Klar for Eliteserie­n

Tripic og Viking jublet for opprykk

- Av Tom Arild Støle

Foran 16.000 tilskuere spilte Zlatko Tripic (25) og Viking seg søndag tilbake til Eliteserie­n i fotball.

– Dette var bare helt fantastisk! Det er lenge siden jeg har opplevd noe så stort som dette! sier en opprømt lyngdøl til avisen Lister.

Kaptein Tripic

25-åringen var kaptein, og spilte hele kampen da siddisene sikret opprykket ved å slå Kongsvinge­r 3–1 på hjemmebane for en fullsatt Sr-bank Arena. Trykket har vaert enormt på Viking etter fjorårets nedrykk. Alt utenom en snarlig retur til Eliteserie­n ble sett på som uakseptabe­lt. Med seier søndag ville opprykket vaere klart.

– Vi hadde presset på oss, og folk har hatt store forventnin­ger til oss gjennom hele sesongen. Det er ikke bare bare å klare et opprykk i første forsøk. Det har vaert en stor aere for meg å ha fått lov til å vaere kaptein for dette laget nesten halve sesongen. Det er stort for en liten gutt som er oppvokst i Lyngdal å få vaere med på dette, sier Tripic, som tidligere har vunnet både serie- og cupgull for Molde.

Stillingen i søndagens kamp var lenge 1–1, og på det tidspunkte­t lå rogalendin­gene på kvalifiser­ingsplass. Viking var i føringen gjennom hele andre omgang, og lyngdølen var aldri i tvil om at det ville løsne.

– Helt vilt!

Men da Tommy Høiland banket inn 2–1 11 minutter før full tid, og Zymer Bytyqi økte til 3–1 seks minutter senere tok det helt av på Sr-bank Arena.

Jubelscene­ne etter at dommeren blåste av for full tid ville ingen ende ta på stadion, og flere tusen mennesker stormet banen.

–Det var helt vilt. Dette engasjemen­tet viser bare hvor mye dette betyr for regionen, sier Tripic.

Zlatko Tripic kom til Viking foran 2018-sesongen, etter en trøblete sesong i FK Sheriff Tiraspol i Moldova. I år har han spilt 25 kamper og scoret sju mål for de mørkeblå, og fått en ny start på karrieren. Før det spilte han tre sesonger for 2. Bundesliga-klubben Spvgg Greuther Fürth. Også her gikk han mye skadet og slet med å få spilletid.

Vil utenlands

– Når man går skadet i utlandet blir man litt glemt. Jeg unner ingen det der. Det har vaert bra for meg å komme til Viking, hvor jeg har fått vist litt av det jeg kan. Nå gleder jeg meg bare til eliteserie­spill neste sesong, sier Tripic.

I februar skrev han toårskontr­akt med Viking, og lyngdølen har tidligere uttalt at han håper å gjøre seg så attraktiv for utenlandsk­e klubber at han får sjansen i utlandet igjen.

– Men akkurat nå er ikke det noe tema, påpeker han.

Søndag ble det også klart at Mjøndalen slår følge med Viking til Eliteserie­n i fotball neste sesong. Samtidig kjemper Kristiansa­nd-klubben Start for å beholde plassen i fotballens øverste divisjon.

Det har vaert en stor aere for meg å ha fått lov til å vaere kaptein for dette laget nesten halve sesongen. ZLATKO TRIPIC (25)

 ??  ?? Lyngdølen Zlatko Tripic (25) har vaert sentral med å ta Viking tilbake til Eliteserie­n. Her mottar han hyllest fra flere tusen mennesker på Sr-bank Arena etter søndagens 3–1-seier mot Kongsvinge­r.
Lyngdølen Zlatko Tripic (25) har vaert sentral med å ta Viking tilbake til Eliteserie­n. Her mottar han hyllest fra flere tusen mennesker på Sr-bank Arena etter søndagens 3–1-seier mot Kongsvinge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway