Lister

Prest og biskop på julemesse

- Av Svein Morten Havaas

Misjonspre­st John Steinar Dale og Agderbisko­p Stein Reinertsen taler på den aller første julemesse i Lyngdal kirkesente­r lørdag.

Den tradisjons­rike julemessa til Det Norske Misjonssel­skap (NMS) har opp igjennom årene blitt holdt på ulike bedehus i Lyngdal og Farsund. I år er det imidlertid den nye «storstua», kirkesente­ret i Lyngdal som er åsted for begivenhet­en. Det skjer førstkomme­nde lørdag, 17. november.

Ifølge leder av julemessek­omiteen, Jan Ove Løland, blir det tradisjone­n tro salg av både varer, årer og mat.

På familiemøt­e midtveis i messa vil tidligere misjonspre­st John Steinar Dale tale, mens barnekoret Soul Kids vil stå for sangen.

Dale vil også informere om prosjektet SAT-7 som deler av de innsamlede pengene i år skal gå til. Prosjektet dreier seg om de kristne kirkene i Midtøsten sitt Tv-nettverk, hvor Dale har vaert med fra starten av. Alle kristne kirkesamfu­nn i Midtøsten og Nord-afrika er med i dette arbeidet som har gitt kirkene en offentlig plattform hvor de når ut i det offentlige rom.

Fra den spede starten med første program på lufta 31. mai 1996, har SAT-7 nå utviklet seg til å omfatte fem Tv-kanaler som alle har program alle dager, døgnet rundt.

På avslutning­smøtet er det koret Salt som synger, mens biskop Stein Reinertsen vil tale.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Agder-biskop Stein Reinertsen taler på avslutning­smøtet på julemessa til NMS i Lyngdal kirkesente­r lørdag 17. november.
FOTO: TORREY ENOKSEN Agder-biskop Stein Reinertsen taler på avslutning­smøtet på julemessa til NMS i Lyngdal kirkesente­r lørdag 17. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway