Lister

«åkkas mosikk» i Frelserens kirke

Mens vinden slo og regnet høljet ned i Farsund på søndag, inviterte Farsund Janitsjar inn til varmen med deres årlige høstkonser­t i Frelserens kirke.

- Av Bertine Midttun

Med et oppmøte på godt over 100 personer, ble mange imponert over janitsjare­n og deres fengende toner og fremførels­e av de musikalske innslagene. I år var konserten kalt «Åkkas mosikk».

– KONSERTEN ER blitt arrangert i mellom 25 og 30 år, og det er alltid like gøy, fortalte janitsjare­ns dirigent Jostein Olsen. Selv har han dirigert i underkant av 60 år.

Som en tradisjon fra de siste ti årene, bidro Hilde Sletta med vokal.

– Det som er moro er at det faktisk virker som om Hilde liker å spille med oss! Eller, det har jeg i hvert fall et inntrykk av, lo Olsen.

Konserten bød på flere musikalske innslag med stor variasjon. Med en levende fremføring av sanger i kategorien­e underholdn­ings- og populaermu­sikk, fikk korpset mange av publikumme­rne til å riste på dansefoten.

SANGER SOM ble spilt var blant annet «Dream a little dream of me», «Fly me to the moon» og «Memories of you».

– «Memories of you» er åpningen til Ni-timen på NRK, men vi spiller den i et annet tempo. Og jeg synes det egentlig det er finere det vi gjør enn dem, lo Olsen og fikk publikum til å trekke på smilebånde­t.

Avslutning­svis ble det fremført julesanger som «O’helga Natt» med solist Ole Z. Thorkildse­n, «White Christmas» og «The Christmas song».

EN AV DEM som følte på julestemni­ngen, var Mariann Hope.

– Det var så stemningsf­ullt og fantastisk! Jeg er skikkelig imponert og følte at jeg fikk en forsmak på julen allerede nå, fortalte hun entusiasti­sk.

Anne Rita Meberg sa seg enig.

– Jeg har prøvd å få med meg alle høstkonser­tene de seneste årene, og de imponerer hver eneste gang! Det er alltid så flott og en lun og god stemning med deres musikk og fremførels­e, supplerte Meberg.

Rekrutteri­ngen av nye medlemmer til janitsjare­n er ikke veldig lett, ifølge Jostein Olsen.

– Vi er jo en del medlemmer av korpset, og det er veldig hyggelig, men vi skulle gjerne hatt noen flere. Så alle som vil er hjertelige velkomne, avsluttet en smilende Jostein Olsen, som så seg fornøyd med søndagens konsert.

De imponerer hver eneste gang! Det er alltid så flott og en lun og god stemning med deres musikk og fremførels­e. ANNE RITA MEBERG

 ??  ??
 ??  ?? Farsund Janitsjar arrangerte konserten «Åkkas mosikk» i Frelserens kirke søndag kveld.
Farsund Janitsjar arrangerte konserten «Åkkas mosikk» i Frelserens kirke søndag kveld.
 ??  ?? Jostein Olsen har dirigert i underkant av 60 år, og synes alltid det er hyggelig å arrangere høstkonser­ten.
Jostein Olsen har dirigert i underkant av 60 år, og synes alltid det er hyggelig å arrangere høstkonser­ten.
 ??  ?? Farsund Janitsjar arrangerte sin årlige høstkonser­t i Frelserens kirke søndag kveld.
Farsund Janitsjar arrangerte sin årlige høstkonser­t i Frelserens kirke søndag kveld.
 ??  ?? Hilde Sletta bidro som solist under konserten.
Hilde Sletta bidro som solist under konserten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway