Lister

Vender tilbake til FIL

Lundegaard og Fuglestad tilbake til moderklubb­en

- Av Karl Birger Saelør

Farsund-guttene Sander Lundegaard og Ole Kristian Fuglestad (18) forlater Lyngdal og spiller for FIL kommende sesong.

Magnus Holmen (20) er tredje Farsund-gutt som har spilt for Lyngdal denne sesongen. Han sier til Lister at han ikke kommer til å spille fotball kommende sesong, på grunn av militaertj­eneste som starter i januar.

Alle tre har vaert støttespil­lere på årets Lyngdals-lag, som kjempet en tapper kamp om opprykk til 3. divisjon. Til slutt var det MK som trakk det lengste strået. Både Sander Lundegaard, Ole Kristian Fuglestad og Magnus Holmen står bokført med fem seriemål for Lyngdal i 2019-sesongen.

– Bra med spillere

–Hovedgrunn­en til at jeg melder overgang er at Lyngdal har en liten stall i forhold til FIL, som har bra med spillere. I tillegg er det gøyere å spille for moderklubb­en når det blir så mange lokaloppgj­ør, og FIL og Lyngdal er i samme divisjon, sier Ole Kristian Fuglestad (18), som meldte overgang til Lyngdal i sommer.

Fuglestad mener FIL har alle forutsetni­nger til å gjøre en god innsats når laget gjør comeback i 4. divisjon neste år.

–Spillergru­ppen må ha den rette innstillin­gen og vaere villige til å satse. Største forskjell på 4. og 5. divisjon er tempo og fysikk etter min mening, sier Ole Kristian Fuglestad.

Kortere vei

Sander Lundegaard (18) trekker frem kortere vei til trening, og at det er mer naturlig å spille for FIL når de to rivalene er i samme divisjon, som hovedgrunn­er til overgangen.

– Jeg er jo fra Farsund, og kjenner nesten alle spillerne. Jeg gleder meg, men det kommer til å bli tøft. Målsetting­en til FIL avhenger av hvor mange nye spillere som kommer, men vi må satse på å holde oss og etablere oss i 4. divisjon, sier Sander Lundegaard, som gikk til Lyngdal fra FIL etter 2016-sesongen.

– Hyggelig nyhet

FILS nye trener Ronny Fredriksen er selvsagt en glad mann etter at de to Farsund-guttene er tilbake igjen i klubben.

–En gledens dag. En meget hyggelig nyhet å få to sånne kapasitete­r inn i stallen, sier Ronny Fredriksen. I tillegg til hjelpetren­er Vidar Omland skal han også ha med seg Kim Andre Jørpeland og Ole Fuglestad som hjelpetren­ere og Jan Eric Hole som keepertren­er.

– Vi har så vidt kommet i gang med treningene; såkalte «bli kjent»-treninger. Vi holder det gående frem til jul, så setter vi i gang med tre treninger i uken fra nyttår, sier Ronny Fredriksen.

Tøff drakamp

Lyngdals fotballfor­mann John Stensland synes ikke det er unaturlig at Sander Lundegaard og Ole Kristian Fuglestad går tilbake til FIL, så lenge FIL og Lyngdal neste år spiller i samme divisjon.

– Men det er beklagelig at de forlater oss. Jeg hadde håpet at de hadde ventet til vår nye trener Jan Ove Pedersen presentere­r sitt opplegg mandag 19. november, sier Stensland.

Han forteller at Lyngdal IL har sendt brev til flere klubber for å knytte til seg tidligere Lyngdal-spillere som spiller i andre klubber.

–Med så mange lokale lag i samme divisjon, blir det en tøff drakamp om spillere de naermeste ukene og månedene, sier John Stensland.

En gledens dag. En meget hyggelig nyhet å få to sånne kapasitete­r inn i stallen. FIL-TRENER RONNY FREDRIKSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Ole Kristian Fuglestad er tilbake igjen i FIL etter en halv sesong i Lyngdal.
FOTO: OLAV HOEL Ole Kristian Fuglestad er tilbake igjen i FIL etter en halv sesong i Lyngdal.
 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Sander Lundegaard går tilbake til FIL etter to sesonger i Lyngdal.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Sander Lundegaard går tilbake til FIL etter to sesonger i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway