Lister

Sykkelsti utsatt

Oppstart i Kvås først et godt stykke ut i 2019

- Av Olav Hoel

Arbeidene med gang-og sykkelsti fra Kvås skole til Vemestad starter etter planen i løpet av 2019.

– Tidligere var målsetting­en å komme igang med arbeidene denne vinteren, men det lot seg ikke gjøre på grunn av søknadsfri­stene hos Vegvesenet i forhold til brukonstru­ksjonen på Vemestad. Det vil ta litt tid, noe som gjør at det nok ikke blir oppstart før et godt stykke ut i 2019, kanskje ikke før til høsten, sier ordfører Jan Kristensen til Lister24.

Nå har kommunen hatt grunneierf­orhandling­er, og det ser ifølge ordføreren ut til at de har fått en avtale med samtlige.

– Den videre prosessen nå blir derfor å lage en detaljregu­leringspla­n og en anleggspla­n for byggingen av den to og en halv kilometer lange strekninge­n det skal bygges gang- og sykkelvei på, sier Kristensen.

17 millioner

I tillegg skal prosjektet settes ut på anbud.

–Vi har satt av 17 millioner kroner til dette i budsjettet, så kommer det an på hva slags pris vi får i forhold til om vi kommer til endes eller må dele opp prosjektet opp i to. Dersom vi må dele prosjektet i to, vil vi starte med strekninge­n Kvås skole til Vemestad bru mens derfra og til Vemestad ytre i såfall blir neste etappe. Langs den aktuelle strekninge­n er det ganske mye grei grunn å jobbe i, men det er to skjaeringe­r av større betydning og noe detaljarbe­id i forhold til tomter som må forseres, men jeg tror det skal la seg gjøre å bli ferdige til skolestart i 2020 om budsjettet holder, sier Kristensen.

– God redegjørel­se

Lister har vaert i kontakt med Fau-leder Geir Iddeland ved Kvås skole, som har diskutert dette med sin nestleder og skolens rektor, og kommet frem til at de ikke ønsker å stille opp til intervju i denne saken.

– Vi har fått en god redegjørel­se fra ordføreren og vi fra FAU hadde planer om å la saken ligge i ro til over nyttår, og da få ny oppdaterin­g på fremgangen. Vi opplever at vi har god dialog med ordføreren og at han jobber på lag med oss. Når det gjelder at gang- og sykkelstie­n blir litt forsinket i forhold til tidligere antydninge­r, så ser vi på det som viktigst at vi får en gang- og sykkelsti som blir best mulig og lengst mulig med de tilgjengel­ige midler. Vi vet at ting tar tid, men vi er samtidig opptatt av at vi ikke får for mye nye forsinkels­er. Vi har gitt innspill om at det kan vaere gunstig å gi entreprenø­rene litt tid på seg til bygging, men at alt av kontrakter og papirer bør vaere undertegne­t senest sommer/ høst 2019, skriver Iddeland i en e-post.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Arbeidene med gang- og sykkelsti i Kvås kommer etter planen i gang i 2019.
FOTO: BJØRN HOEL Arbeidene med gang- og sykkelsti i Kvås kommer etter planen i gang i 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway