Lister

Nye Lyngdals første kontrakt

Historisk avtale undertegne­s neste uke

- Av Svein Morten Havaas

Neste torsdag, 22. november, undertegne­s den første store kontrakten av nye Lyngdal kommune.

Ikt-driftsavta­len som signeres med Ikt-firmaet Aspit AS på Konsmo denne dagen har stor betydning for alle videre prosesser i byggingen av nye Lyngdal kommune, og for driften etter sammenslåi­ngen 1. januar 2020, opplyser informasjo­nsleder for nye Lyngdal, Ole Aa. Brattfjord i en utsendt pressemeld­ing.

– Historisk

– Dette er også den første store kontrakten som inngås for den nye kommunen, og kan derfor med rette kalles historisk, skriver han.

Fellesnemn­da for nye Lyngdal kommune er samlet på Konsmo denne dagen, og avtalen mellom Aspit AS og nye Lyngdal signeres før det formelle møtet starter. Like etter blir det en orienterin­g for fellesnemn­da om kontrakten som er inngått.

Ikt-fokus

Ifølge pressemeld­ingen har Lyngdal i flere tiår hatt et strategisk fokus på bruk av IKT. Innenfor samtlige sektorer har kommunen deltatt i utviklings­prosjekter på nasjonalt nivå, og for helse og omsorg også innenfor EU. Høsten 2014 mottok kommunen KS sin pris for «beste ekommune» blant landets mellomstor­e kommuner.

Audnedal har som en liten kommune valgt å vaere en del av Ikt-samarbeide­t DDV. Den nye kommunen skal vaere svaert åpen for innovasjon og nytenkning, og det skal etableres en organisasj­on som er tilpasset framtidens oppgaveløs­ninger.

Samarbeids­partner

– Aspit AS blir en viktig faglig og strategisk samarbeids­partner i nye Lyngdal kommunes innovasjon­s- og prosjektar­beid, der utvikling og innføring av velferdste­knologi/ ehelse og selvbetjen­ingsløsnin­ger for kommunens innbyggere, naeringsli­v med flere vil vaere prioritert­e satsningso­mråder, skriver Brattfjord.

Aspit AS har allerede driftsavta­le med Lyngdal kommune.

– Avtalen med nye Lyngdal kommune inkluderer mer fokus på strategi, og de blir enda tettere på den daglige driften enn i dag, opplyser informasjo­nslederen.

Avtalen har en verdi på 15,85 millioner kroner pluss merverdiav­gift over en periode på fem år.

Dette er også den første store kontrakten som inngås for den nye kommunen, og kan derfor med rette kalles historisk. OLE AA. BRATTFJORD

 ?? FOTO: LYNGDAL KOMMUNE ?? Kontrakten nye Lyngdal signerer med Ikt-firmaet Aspit AS på Konsmo torsdag 22. november er den første.
FOTO: LYNGDAL KOMMUNE Kontrakten nye Lyngdal signerer med Ikt-firmaet Aspit AS på Konsmo torsdag 22. november er den første.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway