Lister

Lokal budsjettvi­nner

Får millionstø­tte fra staten

- Av Lars Erik Larsen

Styreleder i Lister Kompetanse, Per Sverre Kvinlaug, er strålende fornøyd med at hans eget politiske parti fikk kjempet fram millionstø­tte. Også andre i regionen får penger.

Som Lister skrev for noen uker siden la KRF fram forslag i sitt alternativ­e budsjett om å sette av en million kroner til Lister Kompetanse slik at folk i regionen og utenfor kan få utdanninge­n sin uten å måtte flytte hjemmefra. I den endelige budsjettav­talen mellom regjerings­partiene og KRF, som var klar tirsdag kveld, var millionstø­tten tatt med. Det er styreleder i Lister Kompetanse og Krf-politiker Per Sverre Kvinlaug strålende fornøyd med. Det er kvindølen som kanskje har jobbet hardest i kulissene for at eget parti skal kjempe dette fram.

Bedre studietilb­ud

–Da er det endelig avklart at Lister kompetanse AS får 1 million kroner over neste års statsbudsj­ett etter forslag fra KRF. Det er selvfølgel­ig svaert gledelig at jeg har fått kunne vaere med å bidra til det, men mest gledelig er det for dem som vi nå kan tilby enda mere desentrali­serte studietilb­ud til i vår region, samt også for Setesdal og Lindesnes, skriver i Kvinlaug i en pressemeld­ing og fortsetter:

– Erfaringen­e våre viser at de som tar desentrali­serte studier både gjør det svaert godt, samt kommer i jobb innad i vår region. Dette er viktig for kommunens tjenesteom­råder og for sykehuset vårt. I neste uke skal vi ha styremøte i Lister kompetanse hvor vi skal diskutere hvilke studier vi nå ekstra kan tilrettele­gge for. Kanskje blir det bachelor for barnehagel­aerere og mulighet for å tilrettele­gge for sykepleies­tudier hyppigere enn hvert tredje år. Dette ville vaert et svaert viktig løft for kompetanse­hevingen i distriktet vårt.

Knerten-støtte

I tillegg til millionstø­tte til Lister Kompetanse ligger det også inne fem millioner kroner til det planlagte Barnas Annecath. Vestly Museum i Lyngdal. Dermed fikk Krf-politiker fra Lyngdal, Hans Fredrik Grøvan rett i at flere partier enn hans eget mente disse to sakene var viktige å støtte, slik han uttalte til Lister da KRF la fram sitt alternativ­e budsjett.

– Jeg tror ikke det bare et vårt parti som mener at dette er to viktige saker som vi bør støtte. Vi skal i hvert fall argumenter­e hardt for hvorfor de bør vaere med i statsbudsj­ettet og har stor tro på at det blir sånn, sa han.

Lister-støtte

Til Lister onsdag morgen sier Grøvan at det også ligger inne støtte til på fem millioner kroner til maritimt kompetanse­senter.

– Dette vil vaere et samarbeids­prosjekt mellom Lister Akvalab og Havforskni­ngsinstitu­ttet i Flødevigen i Arendal. Her vil det kunne legges til rette for å utvikle blå naering i Lister og gjøre det enda mer fremtidsre­ttet.

Krf-politikere­n er også fornøyd med å ha få endret på satsene for naturbruk.

– På det første budsjettet ville skoler som KVS i Lyngdal som driver med tradisjone­ll landsbruks­linje blitt påført rundt tre millioner kroner mer i drift. Det fikk vi stoppet og satsene for tradisjone­ll naturbruk blir stående, sier Grøvan, som mener Lister-regionen har grunn til å vaere fornøyde med budsjettav­talen.

– Ser vi på befolkning­stall så får regionen mye. Det er jeg fornøyd med.

Erfaringen­e våre viser at de som tar desentrali­serte studier både gjør det svaert godt, samt kommer i jobb innad i vår region PER SVERRE KVINLAUG, STYRELEDER I LISTER KOMPETANSE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway