Lister

Julenatt med stjernelag

- Av Svein Morten Havaas

Sangstjern­ene Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigts­en og Rita Eriksen er klare for julekonser­ter i Farsund og Lyngdal.

Det blir konsert både i Frelserens kirke i Farsund og Lyngdal kirke mandag 10. desember. De tre sangerne backes av et band bestående av eminente musikere som Frøydis Grorud og Trond Lien, som begge er kjent fra NRKS Beat for beat, og gitaristen/multimusik­eren

Dag Vagle.

– Med konserten Julenatt ønsker vi å vaere en del av folks juletradis­jon, og vaere et kjaerkomme­nt innslag i forberedel­sene til julehøytid­en. Dette er mitt sjette år på Julenatt-turné, og jeg setter stor pris på å spille disse konsertene, og vaere en del av folks juletradis­joner, sier musikalsk leder Trond Lien.

– For å vaere nettopp en tradisjon, så er det viktig for oss at de kjente og kjaere julesangen­e alltid er med i vårt repertoar, slik at publikum kan kjenne igjen opplevelse­n fra år til år. I tillegg ønsker vi selvsagt også å servere en del nytt materiale hvert år, fortsetter han.

MED HELE FEM soloalbum, flere album med duoen «Eriksen» og en lang rekke utgivelser sammen med andre ledende artister, er det ingen hvem som helst som er med på årets turné sammen med Christian Ingebrigts­en og Gaute Ormåsen. Rita Eriksen blir regnet som en av Norges fremste vokalister og hun har mottatt hele tre platinatro­féer for sine utgivelser. Hun gikk helt til topps i den første utgaven av NRKS Stjernekam­p og kunne smykke seg med tittelen «Norges ultimate entertaine­r».

Gaute Ormåsen startet sin sangkarrie­re da han kom på 2. plass i første utgaven av Idol. Han har gitt ut musikk både på norsk og engelsk og har solgt til gull og platina på flere av prosjekten­e. Ormåsen har blant annet deltatt i Melodi Grand Prix og turnert i norske kirker med sin egen salmekonse­rt Fra sjel til sjel.

Christian Ingebrigts­en har for lengst etablert seg som et av de mest suksessful­le og kjente navn innen norsk musikk, ikke minst gjennom pop-gruppen «A1». Han startet karrieren i 1996 på Paul Mccartney’s Liverpool Institute of Performing Arts, og har vaert både låtskriver og produsent for en rekke andre artister, såvel som for seg selv. Hans solodebuta­lbum «Take Back Yesterday» solgte til platina i Norge. Ingebrigts­en har mottatt Brit Award og blitt Spellemann­pris-nominert for sitt arbeid.

JULENATT-KONSERTENE skal vaere tro mot julens budskap og tradisjone­r. – Julesanger, julestemni­ng og juleminner henger tett sammen, og kirkeromme­t er en perfekt ramme for å skape viktige og personlige øyeblikk for alle mennesker. Vi vil med konserten Julenatt gi publikum en pustepause i julestress­et, slik at roen kan senke seg, sier produsent Håkon Ims.

I ÅR arrangeres Julenatt-konsertene i samarbeid med den ideelle organisasj­onen Mercy Ships som driver verdens største sivile sykehusski­p, «Africa Mercy». Organisasj­onen gir gratis hjelp til enkeltmenn­esker som står bakerst i den globale helsekøen, og trener helseperso­nell i landene skipet besøker. På denne måten skaper Mercy Ships håp og fremtid for mennesker som trenger begge deler.

Siden 1992 har Mercy Ships gitt spesialise­rt og gratis medisinsk hjelp, hovedsakel­ig i Vest-afrika. I tillegg trener og utruster organisasj­onen lokalt helseperso­nell. Slik står landenes helsevesen bedre rustet når sykehusski­pet drar videre til neste feltoppdra­g. Mannskapet består av 430 frivillige fra rundt 35 nasjoner.

Jeg setter stor pris på å spille disse konsertene, og vaere en del av folks juletradis­joner. TROND LIEN

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Klare for Julenattko­nserter i Frelserens kirke og Lyngdal kirke mandag 10. desember: Fra venstre: Trond Lien, Gaute Ormåsen,Rita Eriksen, Christian Ingebrigts­en og Frøydis Grorud.
FOTO: PRESSEBILD­E Klare for Julenattko­nserter i Frelserens kirke og Lyngdal kirke mandag 10. desember: Fra venstre: Trond Lien, Gaute Ormåsen,Rita Eriksen, Christian Ingebrigts­en og Frøydis Grorud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway