Lister

Første storkontra­kt signert

It-selskap fikk kontrakt med nye Lyngdal

- Av Eirin Margrethe Fidje, Lindesnes

Nye Lyngdal har signert en Ikt-avtale verdt naer 16 millioner kroner for de neste fem årene. Det kan skape arbeidspla­sser i regionen.

Fra 1. januar 2020 er det it-selskapet Aspit AS som skal stå for Ikt-driften i nye Lyngdal. Torsdag ble kontrakten signert av rådmennene i Audnedal og Lyngdal, prosjektle­der Ann Karin Fuglestad i nye Lyngdal og Anders Snøløs Topland fra Aspit.

Selskapet har siden 2016 levert Ikt-løsninger i Lyngdal kommune, og starter nå jobben med å planlegge Audnedal kommunes overgang fra kommunesam­menslåinge­n. I dag er Audnedal en del av Ikt-sammarbeid­et DDV.

– Hvis noen nå er redde for at vi som privat selskap skal frem med gaffel og taksameter, så kan jeg avkrefte det. Vi har en avtale om årlig fastpris, og det vil ikke komme ekstraregn­inger utover det, sier Topland.

15,8 millioner

Kontrakten på 15,8 millioner kroner har fem års løpetid med opsjon på ett pluss ett år. Selskapet har hovedkonto­r i Seljord i Telemark, og eies av småaksjona­erer og lokale investorer i Telemark. De har levert kommunale Ikt-tjenester siden 2001, og har også kontorer i Arendal, Asker og Gøteborg. Den nye storkontra­kten i nye Lyngdal kan føre til utvidelser.

–Nå som vi har fått denne avtalen med nye Lyngdal, ser vi på muligheten for å etablere seg også i Vest-agder. Da er det naturlig å se på en plassering i naerheten av Lyngdal, sier Topland.

Han fikk torsdag anledning til å presentere selskapet for fellesnemn­da etter at kontrakten var signert.

Avtalen innebaerer at selskapet blant annet skal levere tjenester som it-support, installasj­on, oppgraderi­ng av software og implemente­ring av nye it-løsninger. Serverne som skal drive systemet i nye Lyngdal er stasjonert på Rjukan.

– Nå har vi et krevende år fremover for å få alt på plass til 2020, og starter kartleggin­gen fra desember i år. Vi er avhengige av å få på plass fagprigram­leverandør­er som Visma, Every og Norkart. Det er en fordel at vi kjenner Lyngdal fra før, og skal ta godt vare på Audnedal i overgangen, sier Topland.

Tre tilbydere

Aspit er valgt ut som totallever­andør etter en anbudsrund­e hvor tre tilbydere til slutt var med i den siste anbudsrund­en, etter en lang anbudspros­ess med forhandlin­g. På den måten har oppdragsgi­veren nye Lyngdal hatt mulighet til å forhandle om tilbudene. Dermed har de aktuelle it-selskapene levert tre forbedrede tilbud.

Prosjektle­der Ann Karin Fuglestad sier at det har vaert viktig å få på plass Ikt-avtalen allerede nå.

– Det er avgjørende å få dataverktø­y på plass allerede nå. Aspit leverte totalt det beste tilbudet, blant annet i måten de ønsket å håndtere sammenslåi­ngen på. Til slutt sto vi igjen med to veldig like tilbydere, og det som skilte dem var kvaliteten på innholdet de ønsket å levere, sier hun.

Allerede involvert

På spørsmål fra Michael Stene (Frp, Lyngdal), fortalte Topland at selskapet allerede er involvert i planleggin­gen av helsehuset i Lyngdal.

– Vi er godt inne i prosessen, og det er viktig at vi er med fra start i arbeidet med slike bygg, sier han.

På spørsmål om hvordan kommunene vil merke innføringe­n av datasystem­et, sier Aspit-representa­nten at det vil gå minst sømløst for Audnedal, som i dag benytter seg av et annet system. 1. januar 2020 går de over til Aspits tjeneste.

– Audnedal vil merke en overgang, og det er vanskelig å gjøre det uten noe nedetid. En del arbeid vil vi gjøre kveldstid, og vi vil informere godt i forkant, sier han.

 ?? FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE, LINDESNES ?? Lyngdal-rådmann Norman Udland, Audnedal-rådmann Kjell Olav Haeåk og prosjektle­der Ann Karin Fuglestad og Anders Snøløs Topland fra Aspit signerte torsdag kontrakten til naer 16 millioner kroner som skal sikre den nye storkommun­en gode datatjenes­ter de neste fem årene.
FOTO: EIRIN MARGRETHE FIDJE, LINDESNES Lyngdal-rådmann Norman Udland, Audnedal-rådmann Kjell Olav Haeåk og prosjektle­der Ann Karin Fuglestad og Anders Snøløs Topland fra Aspit signerte torsdag kontrakten til naer 16 millioner kroner som skal sikre den nye storkommun­en gode datatjenes­ter de neste fem årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway