Lister

Har ikke gitt opp

Amon-orienterin­g bak lukkede dører i formannska­pet

- Av Karl Birger Saelør

Amon har ikke gitt opp tanken om vindmøllef­undamentfa­brikk i Lundevågen. Tirsdag ble formannska­pet orientert bak lukkede dører.

Eierne av Amon har ikke gitt opp tanken om vindmøllef­undament-fabrikk i Lundevågen. Tirsdag ble formannska­pet orientert bak lukkede dører.

Amon sine planer om å starte produksjon i Lundevågen var i første omgang avhengig av konsesjon til vindkraftv­erket på Siragrunne­n utenfor Sokndal og Flekkefjor­d. Da regjeringe­n tidlig i 2016 sa nei til konsesjon ble det mottatt med stor skuffelse hos Amon.

– Langt frem i tid

–Da vurderte vi Amons fremtid. Skulle vi legge ned eller skulle vi fortsette? Vi valgte det siste, og har de siste to årene jobbet med flere alternativ­er. Men dette er prosjekter som ligger langt frem i tid og som er veldig usikre, sier Øgrey-sjef Arne Marthinsen, som er daglig leder for Amon.

I tillegg til Einar Øgrey Farsund er Kruse Smith, Farsund Fortøyning­sselskap, Kjell Rune Nakkestad og Sigmund Kroslid aksjonaere­r i Amon. Tirsdag ble Farsund formannska­p orientert bak lukkede dører om selskapets arbeid.

Lukkede dører

–Vi orienterte om potensiell­e prosjekter vi jobber med, og som vi håper skal føre til aktivitet i Lundevågen i fremtiden. Opprinneli­g var det snakk om 1.100 arbeidspla­sser. Så mange er det ikke snakk om nå, uten at jeg vil ut med noe eksakt tall. Fortsatt er planen å lage 50 fundamente­r i året, så vi trenger store lokaler. Det er snakk om å bygge fabrikk på 60–70 mål på det området i Lundevågen som i dag ligger brakk, sier Arne Marthinsen.

– Hvorfor ble orienterin­gen holdt bak lukkede dører?

– Poenget er at i alle slike prosesser vi er involvert i, eller bare er en perifer part i, så må vi signere taushetser­klaering eller såkalte NDA.

Disse hindrer oss i å fortelle hva vi jobber med og de legger lokk på sakene, i hvert fall inntil vi signerer en konkret avtale. Muligheten­e vi jobber med er store, for det ligger i sakens natur at vi snakker om enorme prosjekter dersom noe vindrelate­rt skal la seg realisere, men det er samtidig meget liten sjanse for å lykkes for en liten aktør som oss, som enda ikke har levert noe fysisk produkt til markedet. Når og hvis vi lykkes med noe konkret ønsker vi selvsagt å gå ut med dette offentlig, men foreløpig er vi ikke der, sier Arne Marthinsen.

Vi orienterte om potensiell­e prosjekter vi jobber med, og som vi håper skal føre til aktivitet i Lundevågen i fremtiden. ARNE MARTHINSEN

 ?? AMON FOTO: ?? Slik så de opprinneli­ge planene til Amon ut. Nå vil det eventuelt bli en fabrikk i noe mindre målestokk i Lundevågen.
AMON FOTO: Slik så de opprinneli­ge planene til Amon ut. Nå vil det eventuelt bli en fabrikk i noe mindre målestokk i Lundevågen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway