Lister

Scoret over 150 seriemål

Lyngdals damelag scoret over 150 mål og jublet for opprykk høsten 2013.

-

Les om de røde damenes jubelseson­g i 2013 i serien KBS sportsminn­er.

Etter nedrykk fra 2. divisjon var opprykk det store målet da alvoret tok til i april.

– Målsetting­en er enkelt og greit å spille så god fotball at vi er med og kjemper i toppen hele sesongen, sa trener Ronny Fredriksen rett før seriestart.

Det var store utskifting­er i stallen. Treneren hadde likevel tro på at laget var bedre enn året før.

– Vi var 23 spillere på trening sist mandag, og de som har vaert her noen år vet at dette ikke er dagligdags på damesiden. De har vist enorm moral, og har virkelig stilt opp for laget og gitt alt på treningene, sa Ronny Fredriksen.

Utover i sesongen ble Lyngdal mer og mer suverene i 3. divisjons-avdelingen. Laget vant alle 20 seriekampe­ne, og hadde målforskje­ll på 152–12. Connie Fredbo var bare 14 år, men ble toppscorer med 54 seriemål. I høstkampen mot Vindbjart scoret hun alene ti mål da Lyngdal vant 14–1.

Sent på høsten, etter at seriemeste­rskapet forlengst var sikret, spilte jentene kvalik-kamper mot Kongsberg. Etter 3–2 seier borte, ble opprykket endelig sikret med 3–0 seier hjemme på Lyngdal stadion lørdag 2. november. Maren Njerve, Iselin Johansen og Connie Fredbo signerte scoringene i den minnerike kampen.

– Når de bestemmer seg for å spille god fotball, så spiller de virkelig god fotball. Det hadde vaert utrolig kjipt om det skulle ryke etter en så god sesong. Den tanken har jeg ikke turd å tenke en gang, men man vet jo aldri i fotball, så det er klart det er utrolig deilig å ha klart opprykket, sa hjelpetren­er Anders Birkeland.

Lyngdal stilte dette laget i den andre kampen mot Kongsberg: Anne Madeline Ek, Amalie Birkeland, Christina Tønnessen, Kamilla Aabel, Vilde Eidem, Connie Fredbo, Ida Katrin Alver, Martine Fredriksen, Maren Njerve, Henriette Korfur og Iselin Johansen. Innbyttere: Anna Stålesen, Gry Stokka, Kamilla Larsen, Kristine Hanssen,

Dina Nissen Ballestad, Amra Alic og Mette Lode.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway