Lister

Glade barn på nissefest

Små og store nisser storkoste seg under tak med nissedans og gang rundt juletreet på den tradisjons­rike nissefeste­n i Farsund.

- Av Cecilie Nilsen

Elevene i 1. og 2. klasse på Farsund barneskole hadde alle kledd seg ut med nisselue og røde klaer i anledning torsdagens nissefest i Farsund. Noen barn hadde fregner i kinnene. Andre hadde blinkelys på nisselua. Felles for alle var at de hadde et smil om munnen.

– VELKOMMEN TIL en av de flotte tradisjone­ne vi har her i Farsund. Den store nissefeste­n, smilte Torrey Skeibrok. Mens regnet høljet ned fra en svart himmel, koste små og store seg under tak på parkerings­plassen på Amfi. Her var det rigget opp en scene og discobelys­ning. Et stort juletre med julelys ble tent etter at det ble talt til tre. Farsund pikekorps og Farsund guttemusik­korps stod for vakre juletoner. Og like ved stod Frelsesarm­een med sin julegryte.

AMALIE BJØRNESTAD sang to sanger for en lydhør forsamling, blant annet fremførte hun «En stjerne skinner i natt». Susanne Langøy og Torrey Skeibrok ledet festen med godt humør og full kontroll. Vekter Elin Salvesen var også med på arrangemen­tet. Hun ledet 1. og 2. klassingen­e, med laerere, en runde gjennom hele Amfi før de små nissene fremførte «Vi tenner våre lykter». Etterpå viste de frem tre nissedanse­r de hadde øvd lenge på. Nissedanse­ne ble fremført mens nissene stod i store ringer. Barna sang og gjorde bevegelser til kjente, kjaere, rocka julesanger.

– Til og med i Farsund, i den fine byen vi bor i, er det noen som gruer seg til jul fordi de kanskje ikke har penger til gaver eller julemat. Vi er glade for at Frelsesarm­een er her, og samler inn penger til de som trenger det, sa Skeibrok.

Finnbogi Olsen fra Frelsesarm­een i Farsund holdt en tre minutters lang andakt.

BÅDE BARN og voksne dannet deretter mange ringer rundt juletreet på parkerings­plassen, og gikk juletregan­g til flere julesanger.

To julenisser delte ut en gave til alle barna. Og sist, men ikke minst, ble det invitert til nissedisco til noe annerledes julemusikk enn det som ble spilt i starten av nissefeste­n. Alt i alt ble årets nissefest en suksess under tak på Amfi.

Til og med i Farsund, i den fine byen vi bor i, er det noen som gruer seg til jul fordi de kanskje ikke har penger til gaver eller julemat. TORREY SKEIBROK

 ??  ??
 ??  ?? Julian Meberg Kallevik fikk et blidt møte med de to julenissen­e.
Julian Meberg Kallevik fikk et blidt møte med de to julenissen­e.
 ??  ?? 1. og 2. klasse ved Farsund barneskole danset tre nissedanse­r til kjente julesanger.
1. og 2. klasse ved Farsund barneskole danset tre nissedanse­r til kjente julesanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway