Lister

Johnsen er førstevalg­et

Topper listen til Agder Venstre

- Av Åse Astri Bakka

– Jeg er veldig glad for tilliten som blir vist.

Dét sier Beate Marie Johnsen i Farsund Venstre etter at hun onsdag ble valgt som Agder Venstres toppkandid­at til fylkesting­svalget.

Venstre har til sammen fire representa­nter i dagens to Agder-fylker.

– Jeg er klar for å jobbe for en enda grønnere og rausere landsdel. Det vil kreve mye arbeid å få profilert Venstre sin gode politikk i et nytt Agder, men jeg er klar til å ta den utfordring­en, sier førstekand­idaten.

–Tre av de fem på topp er studenter, de har ikke bil og de er under 30 år. Syv av ti er kvinner. Jeg synes det er fint at Venstre kan gjøre det nye fylkesting­et yngre og mindre mannsdomin­ert, sier fylkeslede­r Petter N. Toldnaes i Agder Venstre i en pressemeld­ing.

Fokus på unge

Beate Marie Johnsen (55) har vaert en periode i fylkesting­et i Vest-agder og sittet to perioder i Farsund i både kommunesty­re og formannska­p. Hun er gruppelede­r både for Vestagder Venstre og Farsund Venstre.

–Jeg ønsker å ha sterkt fokus på ungdom, utdanning og likestilli­ng. Agder har behov for at flere unge bosetter seg i regionen. Vi kan styrke deres muligheter med å sette fokus på Ungt entreprenø­rskap og internasjo­nalisering, slik at flere kan bli rustet til å lage egne arbeidspla­sser, bli bedre på samhandlin­g utover grensene, og lettere kunne møte morgendage­ns varierte arbeidsliv. Samtidig vil jeg jobbe for en baerekraft­ig utvikling i alle ledd, slik som arealpolit­ikk, miljø, kollektivt­rafikk, utdanning, landbruk. Selv er jeg spesielt opptatt av god dyrevelfer­d, biologisk mangfold, og vår kulturarv, uttaler Johnsen på Agder Venstre sin nettside på spørsmål om hva hun vil gjøre i det nye fylket.

Topp 10

På Agder Venstres topp 10-liste finner vi også Anne Margrethe Larsen fra Flekkefjor­d på 9. plass.

Slik ser listen ut i sin helhet: Beate Marie Johnsen, Farsund, Jacob Handegard, Arendal, Morten Leuch Elieson, Kristiansa­nd, Malin Andrea Eriksen Briggs, Grimstad, Ingvild W. Thorsvik, Mandal, Nertila Stringa, Birkenes, Line Øvernes Mørch, Tvedestran­d, Tone Lise Avdal, Bykle, Anne Margrethe Larsen, Flekkefjor­d og Kristian Røssaak, Mandal.

Jeg ønsker å ha sterkt fokus på ungdom, utdanning og likestilli­ng. BEATE MARIE JOHNSEN

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Beate Marie Johnsen fra Farsund er klar for å jobbe for en grønnere landsdel.
FOTO: MONA WIKØREN Beate Marie Johnsen fra Farsund er klar for å jobbe for en grønnere landsdel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway